Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2010

L'Ajuntament aplica les mesures contra el dèficit públic

  Ajuntament de Vilanova i la Geltrú    Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Davant de la convocatòria de vaga de dimarts, 8 de juny, l'Ajuntament determinarà els serveis mínims essencials

El Govern de Vilanova i la Geltrú no aturarà cap inversió en marxa després de conèixer les mesures urgents per a la reducció del dèficit públic aprovades pel govern de l'Estat. Els màxims dirigents locals consideren que l'acord del govern Espanyol és d'obligat compliment però que les mesures no comprometen els projectes iniciats com la construcció d'un auditori o les obres de la Llei de Barris. Una d'aquestes mesures impossibilita als ajuntaments contraure deute a partir de l'1 de gener de 2011.

L'Ajuntament haurà d'aplicar a partir del mes de juny les reduccions salarials per als treballadors municipals, acomplint el reial decret que així ho estableix. Pel que fa a la reducció de les retribucions dels càrrecs públics i de confiança, Vilanova i la Geltrú adoptarà la proposta de la Federació de Municipis de Catalunya, que suggereix una reducció d'entre un 8 i un 5% del sou.

L'estalvi de despesa que suposarà per a l'Ajuntament de la ciutat aquesta reducció és d'un milió d'euros l'any. Aquest diners, tal i com marca l'Estat, s'han de destinar prioritàriament a tres objectius: sanejar la tresoreria, alleugerir la càrrega financera municipal de llarg termini i finançar inversions. Donat que l'ajuntament de VNG presenta una tresoreria sanejada, optarà pel segon objectiu, amortitzar els préstecs a llarg termini.

D'altra banda, i pel que fa a la convocatòria de vaga dels serveis públics que els sindicats majoritaris han fet per dimarts, 8 de juny, l'Ajuntament està consensuant amb les seccions sindicals els serveis mínims que es consideren essencials: registre, serveis de salut i dependència, biblioteques, consergeries i mercats entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00