Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/09/2015

L'Ajuntament de VNG ofereix futurs espais de la ciutat a la UPC per acollir estudis universitaris vinculats al mar

L'assoliment de nous estudis i la posada en marxa del nou CFGM de Manteniment d'embarcacions van centrar la primera reunió de la Mesa Nàutica, celebrada divendres a Neàpolis

La Mesa Nàutica, òrgan que reuneix agents econòmics, socials, educatius i universitaris, institucions i administracions públiques ha iniciat el nou curs amb novetats relacionades amb l'assoliment de nous estudis vinculats al mar. D'una banda, segons ha explicat la regidora d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, "aquest mes de setembre s'inicia el nou Cicle Formatiu de Grau Mitja dual de manteniment d'embarcacions d'esbarjo a l'Institut Lluch i Rafecas" com a exemple d'èxit del que es pot aconseguir quan ens públics i privats treballen en pro d'un mateix objectiu. D'altra banda, la regidora Ariadna Llorens ha destacat "la voluntat de la Mesa Nàutica de continuar esdevenint element de coordinació per assolir un altre dels objectius d'aquest òrgan: estudis universitaris de l'àmbit de la nàutica i/o el mar".

Quant a aquest repte, Ariadna Llorens ha informat de la reunió que l'alcaldessa de la ciutat i ella mateixa van mantenir a mitjans de la setmana passada amb el rector de la UPC, Enric Fossas. Ariadna Llorens ha explicat també "la voluntat del rector Fossas d'assistir en la pròxima reunió de la Mesa Nàutica".

Per la seva banda l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras ha explicat "l'oferiment que l'Ajuntament ha fet a la UPC de futurs espais a la façana marítima per acollir estudis nàutics universitaris". En aquest sentit l'alcaldessa Lloveras ha afirmat que "hauríem de deixar de parlar del trasllat de la Facultat de Nàutica (FN) per parlar de l'estreta col·laboració amb la UPC i la FN per assolir estudis universitaris vinculats al mar i aquest és el tema de fons en el qual hem estat treballant". L'alcaldessa també ha explicat que entre els objectius de la Mesa Nàutica hi ha la voluntat de completar tota l'oferta formativa al voltant del mar.

La darrera reunió de la Mesa Nàutica es va celebrar divendres a Neàpolis. A banda dels temes esmentats, l'ordre del dia també va tractar sobre el nou congrés organitzat per l'Observatori Astronòmic del Garraf i el CUM sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples, que se celebrarà del 18 al 20 de setembre a Neàpolis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00