Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2016

El Ple Ordinari del mes de març s'adhereix unànimement al Manifest del Dia Internacional de les Dones

També s'aprova el nou catàleg de murs de la ciutat per a obres d’art mural urbà

El Ple ordinari del mes de març. que s'ha celebrat aquest vespre a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. ha aprovat per unanimitat l'adhesió al Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones de 8 de març de 2016. El manifest ha estat llegit per un regidor de cada grup municipal del Consistori vilanoví. Ha començat Carlos Remacha (PP) i ha estat seguit de Deborah Zimmerman (Som VNG), Carmen Reina (C's), Jordi Medina (ERC), Marta Jofra (CUP), Teresa Llorens (PSC) i Gloria Garcia (CiU).

El Ple ha aprovat, amb l'abstenció de la CUP i Som VNG, el projecte anomenat "Project G: Catàleg de Murs de Vilanova i la Geltrú, per a les obres d'art mural urbà" i el reglament que el regula. També s'ha aprovat, amb els vots a favor de CiU, PSC, C's i PP; i l'abstenció de la CUP, ERC i Som VNG, la pròrroga del servei de transport col·lectiu urbà de les línies L1 i L2, del traspàs de les línies L3 i L4 al transport interurbà, i l'aprovació de la signatura del nou conveni. En aquest cas per unanimitat, ha estat aprovada la normativa de la convocatòria d'ajuts per activitats d'estiu i de la normativa reguladora de les condicions per a participar en el programa d'estiu per a infants i adolescents per a 2016. També per unanimitat s'ha ratificat la declaració de Sant Sadurní d'Anoia de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per renovar el compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic cap el 2030.

En el capítol de mocions, cal destacar les tres primeres que s'han tractat, que han estat aprovades per unanimitat. En primer lloc la moció de la CUP i Som VNG sobre les titulitzacions de les hipoteques i els desnonaments que promouen els bancs executant hipoteques que van ser transferides a fons de titulització. Aquesta moció ha estat defensada per José Manuel Novoa, de l'Associació Cultural Ateneu Vilanoví. La segona ha estat la moció de CiU i PSC sobre el grups de P3 per al curs 2016-2017, i que ha estat defensada per Josep M Raventós de CCOO. I la tercera, també una altra moció de CiU i PSC, proposada per Acció Solidària amb el Sàhara, per demanar que la MINURSO (Missió de les Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental) assumeixi competències en drets humans. La moció ha estat defensada per Mah Iahdih, de l'Associació Solidària amb el Sàhara.

La moció de C's amb relació a l'aprovació d'instal·lacions d'autoconsum s'ha aprovat amb votació separada dels seus punts. La moció del PP sobre el deute i el finançament de la Generalitat amb l'Ajuntament ha decaigut amb els vots a favor de C's i PP, en contra de CiU, CUP i ERC i l'abstenció de PSC i Som VNG. També ha decaigut la moció del PP, amb el suport de C's, per a que a la façana de l'Ajuntament onegin les banderes d'Espanya, Catalunya, Europa i de Vilanova i la Geltrú, amb els vots a favor de C's i PP i en contra de CiU, PSC, CUP, ERC i Som VNG. La moció Som VNG en relació a la igualtat de drets entre treballadores que presten serveis a l'administració en el marc de la lluita contra la violència masclista, s'ha aprovat per unanimitat, a l'igual que la moció de la CUP, per fer del Molí de Mar un alberg públic amb altres usos complementaris. La moció de CiU i PSC sobre el servei de Rodalies s'ha aprovat amb votació separada dels seus punts.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00