Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2016

Nanoteatre, teatre de mínims en llocs inesperats

Un assaig de les càpsules que es representaran aquest any   Un assaig de les càpsules que es representaran aquest any

Aquest cap de setmana se celebra la tercera edició de les càpsules de teatre amb els col·lectius amateur i professional de la ciutat

Sota el nom de Nanoteatre, dissabte 4 i diumenge 5 el Teatre Principal produeix aquestes càpsules de teatre que es representaran en el llocs singulars de Vilanova i la Geltrú. Unes representacions que ens apropen als col•lectius teatrals locals, tant amateurs com professionals.

Nanoteatre respon al concepte de teatre de petit format en un ampli sentit de la paraula. És una experiència que el Teatre Principal va iniciar l'any 2013, i en la qual s'implica els diferents sectors de l'escena vilanovina per crear 4 càpsules de teatre d'una durada de 15 minuts cadascuna que es representaran en diferents espais de la ciutat, tot creant un recorregut guiat per també actors i actrius amateurs de la ciutat.

Aquesta proposta neix amb l'objectiu de posar en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals, des de la fase de la dramatúrgia, l'entrenament actoral, els assajos, i fins a la fase final de la representació. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs han treballat conjuntament durant mig any per oferir-nos petites peces dramàtiques.

La proposta resultant és un teatre de mínims per redescobrir tot el potencial teatral feta a casa nostra, emmarcada en la línia de programació de suport a la creació de projectes de joves professionals de l'escena. Alhora, serveix per traspassar les fronteres físiques del Principal per continuar programant en d'altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

Sota la idea i producció del Teatre Principal, els autors de les obres són Susanna Garcia-Prieto i Josep M. Teixell, que dirigeixen, juntament amb Àlex D. Capo, un repartiment format pel col•lectiu amateur i professional de la ciutat. Per aquesta edició s'ha comptat amb la participació dels següents actors i actrius: Josep Candela, Núria Miracle, Jesús Soler, Jordi Pérez, Marta Orriols, Enric Forgas, Cristina Martínez, Viki Mir, Montse Panero, Lluís Piñol, Carles Serra, Núria Valls, Anna Cabanes, Rosabel López, Ignasi Gimeno, Neus Domènech, Merche Alcaraz, Salvador Juncosa, Adrià Capdet, Marina Rodríguez. Així com un especial a agraïment a: Juanolo, Bet Martínez, Círcol Catòlic i Museu Romàntic Can Papiol.

Les entrades no són numerades i l'aforament és limitat. El punt de trobada és el Teatre Principal, i l'espectacle és itinerant per diversos espais de la ciutat que ens aniran descobrint els diferents actors/actrius. Dissabte 4 de juny es faran quatre representacions: a les 20 h, les 20.30 h, les 21 h i les 21.30 h. I diumenge 5, els horaris d'inici són les 18.30 h, les 19 h, les 19.30 h i les 20 h.

Podeu comprar l'entrada per 10 € anticipadament a www.elprincipal.cat, o per 12 € a taquilla.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00