Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2015

Marc Soler padrí de la Mitja Marató Ciutat de Vilanova 2015

  Blanca Albà i Xavi Ruiz, ahir al vespre  Blanca Albà i Xavi Ruiz, ahir al vespre

El Club Esportiu de la Universitat Politècnica de Catalunya presenta les novetats d'aquesta edició que aposta per la transversalitat i el foment de valors

La Casa Olivella va acollir ahir al vespre l'acte de presentació de la Mitja Marató de VNG 2015, que se celebra el diumenge 13 de desembre i que per segon any consecutiu està organitzada pel Club Esportiu de la Universitat Politècnica de Catalunya. L'acte va anar a càrrec de la Regidora d'Esports, Joventut, Infància i Adolescència, Blanca Albà i del director tècnic i esportiu, Xavier Ruiz.

Blanca Albà va manifestar sentir-se molt satisfeta de com la nova organització ha treballat en aquest projecte i del caire tranversal que li ha conferit, ja que la prova va més enllà de la pròpia marató, perquè aporta valors de promoció de l'esport i de promoció de ciutat. "Creiem que és bo un canvi de mans, perquè això s'ha traduït en noves ganes i noves maneres de treballar que ens enriqueixen a tots. Però sobretot perquè creiem que és bo pel món de l'esport que s'impliquin persones amb experiència en un dels esdeveniments més importants que té la ciutat".

El director tècnic del Club Esportiu de l'UPC Xavi Ruiz va anar explicant als assistents tots els detalls d'una cursa que presenta un bon nombre de novetats sorgides de la voluntat de promocionar els valors relacionats amb l'esport i la ciutat, de manera transversal, en totes les accions del projecte. "La nostra voluntat és apropar la cursa a la ciutat i per això hem dissenyat un circuit que transcorre per la zona urbana i la zona comercial de Vilanova i la Geltrú. A més comptem amb la col·laboració d'entitats esportives, associacions i empreses que ens ajudaran a dinamitzar un recorregut que passarà per llocs emblemàtics de la ciutat."

La col·laboració d'entitats esportives és una de les novetats d'aquesta edició, ja que la voluntat de l'organització és promocionar els clubs que treballen l'esport base, com seria el cas de l'escola d'atletisme Dinami-K i La Fundació d'Esport Base, però també altres associacions, clubs i establiments que aportaran el seu gra de sorra perquè la Mitja Marató sigui tot un èxit.

Altres novetats són el foment d'hàbits per una vida saludable i el foment de la solidaritat mitjançant el suport a dues fundacions que treballen per millorar les condicions de vida de les persones afectades per ELA i les seves famílies.

La Mitja Marató VNG 2015 busca també la promoció de l'esport femení, i hores d'ara ja s'ha duplicat el nombre de corredores inscrites, respecte l'any passat, en el moment de tancar les inscripcions. A més, es facilitarà l'arribada de participants a la ciutat, gràcies a l'acord a que s'ha arribat amb Renfe Rodalies, de manera que els corredors i corredores tindran bitllet gratuït d'anada i tornada, des dels seus llocs d'origen, el mateix dia de la cursa.

Una de les grans novetats d'aquesta edició és el projecte d'apadrinament de la Mitja Marató a càrrec d'un esportista de renom local, i que en aquesta primera ocasió ha recaigut sobre el ciclista vilanoví Marc Soler. La jove promesa de l'equip Movistar és el vigent campió del Tour del Porvenir per a ciclistes de la categoria sub-23. Marc Soler, que ahir era a la presentació, va agrair a l'organització que haguessin pensat en ell.

Mitja Marató, fotografia grup


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pel que fa a les novetats tècniques de la Mitja Marató, Xavi Ruiz ha explicat que el circuit d'aquest any ha volgut recollir les opinions dels participants de les darreres edicions. "Hem recollit els seus suggeriments i per això hem eliminat diversos trams, com el de la carretera, el del club Nàutic i les tres voltes al passeig Marítim. Ara, fins al quilòmetre 10, el circuit serà ràpid i amb poc desnivell, al passeig hi haurà el tram més pla i ràpid, on hem eliminat la gran majoria de girs de 180 graus, i en els últims 6 quilòmetres es concentrarà l'activitat paral·lela a la cursa, per tal d'apropar al màxim públic i atletes".

Circuit Mitja Marató

Altres novetats són la incorporació de la prova dins el calendari del Campionat de Catalunya Universitari de Mitges Maratons. S'han establert marques de referència d'1.30, 1.40 i 1.50 hores, i premis en metàl·lic per als tres primers classificats en categoria masculina i femenina de 150, 100 i 50 euros, respectivament. A més, s'ha incorporat la categoria de policies i bombers, i els punts d'animació en circuit, a càrrec de les entitats i clubs participants.

 


Les inscripcions per poder participar a la cursa encara són obertes, i es poden formalitzar a través d'internet fins el 9 de desembre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00