Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2017

El Penedès celebra la vegueria

Acte a l'auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès     Acte a l'auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès

Neus Lloveras defensa la capitalitat compartida com un concepte de modernitat

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va participar ahir al vespre a l'acte de celebració de la Vegueria Penedès, organitzat per la Plataforma per una Vegueria Pròpia al Vinseum de Vilafranca del Penedès. L'acte, que va comptar amb representants polítics i agents econòmics i socials de les quatre comarques penedesenques, va plantejar qüestions sobre els canvis administratius que pot comportar la nova vegueria, així com els beneficis i els reptes.

Neus Lloveras va prendre part en una taula rodona amb els alcaldes de Vilafranca i el Vendrell, així com un regidor d'Igualada. Entre les idees exposades, hi havia el convenciment que malgrat l'aplicació de la Llei de Vegueries no sigui possible de moment, l'àmbit del Penedès ja ha d'aprofitar les potencialitats dels seus territoris i treballar de manera conjunta i coordinada.

Els representants municipals van remarcar els beneficis per al conjunt del territori que suposa la construcció de la vegueria, per damunt dels reptes i dificultats que planteja. Neus Lloveras va ressaltar la relació ja existent entre les comarques, en àmbits com la sanitat o el turisme, i va defensar l'oportunitat que representa la vegueria d'innovar en l'organització del territori, de fer-la més eficient, més propera a la ciutadania i moderna. "Parlar de 'capital de la vegueria' és un concepte antic, la cocapitalitat és un concepte modern i que ens pot obrir més portes", va argumentar.

L'acte va contenir dues taules rodones més: una formada per una representació de la comissió que ha tramitat l'aprovació de la Vegueria Penedès al Parlament, i una altra amb representants d'agents econòmics i socials del territori. En aquesta darrera, la regidora vilanovina Ariadna Llorens hi va prendre part com a professora de la Universitat Politècnica de Catalunya, i va posar en valor les oportunitats que es poden obrir al territori en l'àmbit del coneixement.

Entre el públic s'hi van comptar representants dels municipis de les quatre comarques, entre ells Glòria Garcia, segona tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i presidenta del Consell Comarcal del Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00