Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2015

'Un dia perfecte per volar' al Teatre Principal

El film ha estat molt ben acollit al Festival de Cinema de San Sebastián    El film ha estat molt ben acollit al Festival de Cinema de San Sebastián

L'actor Sergi López i el director Marc Recha seran dilluns 16 de novembre al Teatre per fer un col·loqui amb el públic després de la projecció

Dilluns 16 de novembre a dos quarts de nou del vespre, el Teatre Principal acollirà la projecció de la pel·lícula de Sergi López “Un dia perfecte per volar”. En una col·laboració entre el Teatre Principal i el Cineclub Sala1, s'ha organitzat aquesta projecció especial, que comptarà amb la presència del protagonista de la pel·lícula, el vilanoví Sergi López, i del director Marc Recha, que viu a Sant Pere de Ribes. Tots dos oferiran un col·loqui amb el públic després de la projecció.

“Un dia perfecte per volar” es va presentar recentment a la Secció Oficial de la 63a edició del Festival de Cinema de San Sebastián, on va rebre molt bones crítiques, tant del públic com del jurat.
Protagonitzada per López, el mateix Recha i el seu fill Pol, explica la història d'un nen que fa volar l'estel que li ha construït el seu pare en un paratge solitari a prop de la costa. Fa vent i l'estel s'enreda entre la vegetació. El nen necessita l'ajuda del pare per seguir fent volar l'estel. Junts, errant enmig de la natura, expliquen un conte íntim i especial: el d'un gegant que sempre té gana.
El director ha volgut que el seu fill protagonitzés una història que es barreja amb la realitat. Segons ell explica, quan acompanya el Roc a l'escola en cotxe, li explica un conte que es diu “La pilota del Gegant”, que té milers d'episodis, i on un gegant que sempre té gana viu en un castell a prop d'un bosc on hi ha uns arbres que parlen i on hi viuen el bolet màgic i el conill blanc de les orelles vermelles. Pel que fa a l'estel, pare i fill el fan volar els dies que bufa el vent quan tornen de l'escola passant per una muntanya molt alta. El fil sempre s'acaba enredant als matolls, i mentre el desenreden, parlen de moltes coses.
La pel·lícula que n'ha sortit és espontània, fresca, sense intermediaris, construïda directament amb la complicitat de l'equip humà i la col·laboració dels proveïdors tècnics. Explica la relació de complicitat que al llarg dels anys un nen i el seu pare han anat construint a través de la seva convivència, per poder veure l'univers invisible que l'infant construeix en el seu camí d'aprenentatge natural, acompanyant-lo en el descobriment que fa de les coses que l'envolten i la seva curiositat envers la natura, el paisatge i els seus elements, que esdevenen màgics.

La venda d'entrades es farà al mateix Teatre una hora abans, a les 19.30 h. El preu és de 6 euros, i per als socis del Cineclub Sala1 és gratuït.
Aquesta projecció està patrocinada per la Federació Catalana de Cineclubs. El Cineclub Sala1 va rebre el Premi Nunes 2014 de la Federació per la millor programació de cinema català.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00