Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/09/2015

La conferència sobre 'Les estrelles i la nostra Galàxia' omple l'auditori de Neàpolis

 La regidora d'Innovació, Ariadna Llorens i Tòfol Tobal, fent  la presentació de la xerrada 'Les estrelles i la nostra Galàxia    La regidora d'Innovació, Ariadna Llorens i Tòfol Tobal, fent la presentació de la xerrada 'Les estrelles i la nostra Galàxia'

Aquesta xerrada-col·loqui es va celebrar ahir dijous com a preludi del IV Congrés Internacional sobre Sistemes Estel·lars Dobles i Múltiples que acull Neàpolis des d'avui i fins diumenge

La xerrada-col·loqui sobre ‘Les estrelles i la nostraGalàxia' va aplegar ahir a la tarda gairebé un centenar de persones interessades a conèixer els principals descobriments astronòmics de la mà de Tòfol Tobal, geògraf i un dels membres de l'Observatori Astronòmic del Garraf. Aquesta entitat juntament amb el Campus Universitari de la Mediterrània han estat els organitzadors de la xerrada divulgativa d'aquest dijous i del IV Congrés Internacional sobre Sistemes Estel·lars Dobles i Múltiples que se celebra des d'avui i fins diumenge a Neàpolis.

Prèviament a la xerrada la regidora d'Innovació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova  i la Geltrú, Ariadna Llorens, va presentar la conferència destacant la importància "que un congrés científic internacional com el que acollirà Neàpolis compti també amb una xerrada divulgativa per donar a conèixer l'astronomia al públic en general”. La regidora d'Innovació, va parlar de la vocació del Campus Universitari de la Mediterrània "de continuar treballant per fer de Vilanova i la Geltrú una ciutat campus de coneixement" mitjançant una programació acadèmica de caire científic, tecnològic i social en l'àmbit de la Mediterrània.

Quant a la xerrada, Tòfol Tobal va fer un recorregut per la història de l'astronomia, dels coneixements i descobriments que s'han fet i de com han anat evolucionant i ampliant. Així mateix, també va parlar sobre com l'astronomia s'ha obert cap al gran públic i ha deixat de ser "una disciplina exclusivament per a científics". Actualment, va explicar el geògraf "es fa necessària la col·laboració entre científics i persones aficionades i el IV Meetting és una bona mostra d'aquest treball conjunt".

A banda de la xerrada l'Observatori Astronòmic del Garraf (OAG) i el CUM, han preparat amb l'objectiu de completar les jornades científiques una segona activitat, també amb un marcat caràcter divulgatiu i didàctic, que es realitzarà dissabte 19 de setembre de les 18 a les 21 h. A Neàpolis s'instal·larà un planetari de l'equip Fora d'Òrbita-OAG que oferirà sessions gratuïtes per conèixer la Via Làctia. Quant al congrés internacional, aquesta tarda a les 18 h, se'n farà l'obertura oficial a càrrec de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras. Diumenge a les 13 h, es farà la cloenda, a càrrec de la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas.

El IV International Meetting sobre sistemes estel·lars dobles i múltiples acollirà a la capital del Garraf una quarantena d'equips internacionals de recerca provinents de la Unió Europea, Rússia, Estats Units i Argentina.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00