Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/02/2013

El Balaguer fa una 'mirada' a l'antic Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Col·lecció d'art contremporani del Balaguer Col·lecció d'art contremporani del Balaguer

La institució també ofereix un curs per descobrir l'art de la Xina

Diumenge 24 de febrer, a les 12 h, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ofereix una nova visita dins el cicle Mirades a la col·lecció. En aquesta ocasió, serà una visita comentada a la col·lecció d'art contemporani.

El Museu Víctor Balaguer té en el seu fons una interessant col·lecció d'art contemporani provinent, en gran part, del fons del primer Museu d'Art Contemporani de Barcelona, fundat l'any 1959. Quatre anys després del seu tancament, el fons fou cedit a la institució vilanovina per tal d'impedir que aquest important conjunt d'obres es dispersés.

Entre les obres que formen part d'aquest fons hi ha la col·lecció d'art informalista considerada la més complerta de Catalunya, en què es mostren les diferents tendències d'aquest estil a través dels seus artistes més representatius. S'hi recullen obres d'artistes com Joan Josep Tharrats, Josep Guinovart, Joan Hernàndez Pijoan, Albert Ràfols Casamada, Antonio Saurai escultures d'Àngel Ferrant i Andreu Alfaro, entre d'altres.

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia al 93 815 42 02 o bé a informació@victorbalaguer.cat.

D'altra banda, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ofereix un curs d'art de l'Àsia Oriental, Tresors ocults de l'Àsia. Aquesta és una bona oportunitat de descobrir l'art de la Xina a través del fons de l'Àsia oriental del museu.

El Balaguer conserva la col·lecció d'art i objectes de l'Àsia oriental més interessant formada per un museu públic de Catalunya del s. XIX. El seu fons consta de col·leccions de pintura, moneda, ceràmica, diferents ídols i altres objectes procedents de la Xina, i en menor mesura del Japó. Amb aquest curs el museu proposa descobrir la història d'aquestes peces i conèixer la història de l'art dels últims segles de l'imperi xinès a través d'aquesta variada col·lecció.

La docent del curs serà la historiadora de l'art Mònica Ginés Blasi, i es farà els dissabtes del mes de març (2, 9, 16 i 23) d'11 a 14 h al museu. El preu és de 45 euros i de 40 euros per als Amics del museu.

Les inscripcions es poden fer al 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.

Més informació del curs aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00