Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2016

El govern destaca la proposta de tarifació social aprovada pels tributs de 2017

Votació de les ordenances fiscals per a 2017  Votació de les ordenances fiscals per a 2017

Compromís per revisar una a una totes les ordenances de cara a l’any vinent

 La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, qualifica la tarifació social per les ordenances de 2017 com a "molt agosarada, molt valenta". El Ple municipal va aprovar ahir la proposta de tributs per l'any vinent i també un seguit de bonificacions a aplicar que tenen en compte els ingressos i les pertinences de cada unitat familiar. Glòria Garcia creu que això "realment ajudarà a moltes famílies a seguir endavant, és una tarifació social que té en compte dues variables, el nombre de membres de la unitat familiar i els ingressos que reben". La regidora diu que "el que està fent aquest govern és utilitzar els principis de justícia tributaria i pagament per renda. Pagues en funció del què tens i dels teus ingressos".

El Ple va aprovar una reducció del tipus impositiu de l'IBI del 0,95 al 0,82 (però amb la desaparició dels "topalls" o subvencions, per exigències jurídiques), una pujada del 5% en el rebut de les escombraries, un augment d'un euro per trimestre en el rebut de l'aigua i la congelació de la resta de taxes. La regidora d'Hisenda va explicar que en les darreres setmanes el debat entre els grups polítics "s'ha limitat a parlar de l'IBI i la taxa d'escombraries". El compromís del govern a partir d'ara és entrar a debatre totes i cadascuna de les taxes, "a partir de novembre comencem i les anem revisant totes, aquest és un compromís polític".

Pel què fa a l'IBI, l'impost de Béns Immobles, Glòria Garcia diu que un terç dels rebuts es mantenen amb el mateix import, un altre terç tindrà un augment inferior als 50 euros i la resta puja més de 50 euros. "És difícil d'explicar el tema dels topalls o les subvencions" per això l'Ajuntament farà un campanya informativa per explicar totes les bonificacions i facilitats dels tributs municipals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00