Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2014

Més de 35 tones d'aliments recollides al recapte de VNG

Les prestatgeries del magatzem de Càritas del Banc de Queviures van quedar plenes a vessar dissabte a la nit Les prestatgeries del magatzem de Càritas del Banc de Queviures van quedar plenes a vessar dissabte a la nit

La solidaritat dels vilanovins i vilanovines fa que la previsió de recollir 25 tones se superi amb escreix

Ara fa un any, el recapte d'aliments organitzat per la Mesa d'Entitats Socials de VNG aconseguia recollir 19 tones d'aliments de primera necessitat. Per a la cita d'enguany, la Mesa s'havia proposat aconseguir la xifra de 25 tones. Un cop més però, les expectatives s'han vist superades. La solidaritat de la ciutat amb les persones que estan passant per una situació de greu dificultat ha fet que s'hagin recollit més de 35 tones d'aliments. Concretament, han estat 35.636 Kg d'aliments recollits. Com a exemple, val a dir que l'aliment més recollit ha estat la llet, amb 10.252 litres. D'oli, per exemple, se n'han recollit 2.648 litres.

La regidora de Serveis Socials, Blanca Albà, deia aquest dilluns al matí que "davant d'aquests excel·lents resultats, l'únic que podem fer és donar les gràcies per la resposta dels vilanovins i vilanovines, per la seva solidaritat una vegada més, i evidentment fer extensiu l'agraïment als voluntaris i voluntàries i als supermercats que han respost a la crida. El resultat és fruit de la tasca que realitza constantment la Mesa d'Entitats Socials de la ciutat, a la que una vegada més hem d'agrair la seva disposició, capacitat de treball i iniciativa".

L'alcaldessa va formar part de l'equip de voluntaris d'un supermercatDes de la Mesa es valora com "tot un èxit per sobre de les nostres previsions. Vivim en una ciutat amb persones molt solidàries". I agraeixen sobretot les 500 persones voluntàries que han fet possible aquest èxit, i totes les entitats que conformen la Mesa, que han sumat, un cop més, els seus esforços per organitzar aquesta operativa mobilitzant persones, altres entitats i empreses de tota Vilanova.

Es tracta del tercer any que la Mesa organitza un recapte solidari d'aliments. El 2012 es van recollir 9.652 Kg, el 2013 19.007 kg, i aquest 2014 s'han assolit aquests 35.636 Kg.

El recapte, organitzat per la Mesa d'Entitats Socials i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha comptat amb la col·laboració de 22 establiments de les cadenes Caprabo, Simply, Dia, Mercadona, Bon Preu, JR Supermercats, LIDL i Condis, on els molts clients que van voler col·laborar van comprar els productes i els van donar als voluntaris i voluntàries que hi havia a les entrades dels súpers.

La majoria de productes que es van recollir eren els que es demanaven per poder abastir el Banc de Queviures: oli, llet, conserves de peix, tomàquet en llauna, cacau en pols, cereals, melmelada, galetes, sucre, llegum cuit, paté i cafè. Actualment el Banc dóna aliments cada 15 dies a més de 950 famílies (2.776 persones) del municipi derivades des dels serveis socials municipals, fet que implica distribuir aproximadament 10 tones d'aliments cada mes.

Podeu veure les fotografies del recapte que van fer els mateixos voluntaris divendres i dissabte en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00