Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2016

Vetllada de poesia en femení per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

L'acte es va celebrar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer    L'acte es va celebrar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

La tercera edició de 'Veus de dones-poetesses del món' es dedica a la poetessa vilanovina Francesca Calaf

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer va acollir dijous l'acte "Veus de dones-poetesses", en el marc del Dia Mundial de la Poesia, organitzat per l'Associació de Dones La Frontissa i la Regidoria de Cultura, Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Mari Pau Manuera, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa, va presentar l'acte recordant que fa anys que l'entitat organitza la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, i que vol posar en valor la feina dels artistes. Enguany han volgut centrar-se en l'obra de Francesca Calaf, artista vilanovina, coneguda per la faceta d'artista plàstica, i ara han volgut donar a conèixer la seva obra poètica, recollida a "Univers íntim", treball que mostra el nou camí que ha emprat dins del món creatiu, tot posant paraules a les seves vivències.

Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, va voler agrair a La Frontissa i a Francesca Calaf la tasca de "fer ressorgir aquestes veus i mirades de les dones, que de vegades queden relegades, i que no és tasca fàcil donar-los visibilitat".
Dia poesia petita
L'acte va consistir en la lectura de poemes de Calaf per part de diverses persones, com Isadora Pedra o Satoko Iwamoto, i representants de diferents col·lectius, com La Lluna en un cove o la Bullanga Feminista. Finalment, la cloenda va ser una la musicalització d'un poema a càrrec de l'artista Àngela Soler. La tercera edició de "Veus de dones -poetesses del món" compta amb el suport del Casal de Dones i està emmarcat dins la programació de la ciutat per la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Altres accions al voltant del 8 de març
Es van programar diverses activitats al voltant de la temàtica "Dones i Música". Dissabte 12 de març, a la Sala Noble de la Casa Olivella, una seixantena de persones van gaudir de la perfomance de música, cançó, llum i colors, a càrrec de Xesca Fort, cantant i compositora, acompanyada al piano per Maurici Grau, i per Katarina Biljman, investigadora i intèrpret musical. Les persones assistents havien d'identificar les sensacions que els provocaven la barreja de la veu, les melodies, els textos, la llum i els colors. Aquesta proposta està basada en l'estudi realitzat sobre música i emocions que demostra el factor terapèutic que posseeix la barreja d'aquests elements.
Performance Dia Dones
Seguidament, al bar musical La Galeria, es va fer la taula rodona "Les dones en el món de la música", a càrrec de les autores de l'estudi i la performance, i de les creadores musicals de la festa de les dones de Nowa Reggae. Es va debatre i es van compartir reflexions sobre el paper imprescindible i no prou reconegut de les dones en la indústria musical del moment.
Nowa Girls Dia Dones
Finalment, a la nit, el Museu del Ferrocarril va acollir "La Festa de les dones", amb les actuacions de les Nowa Girls: Rebel Gyals & The Blackstarlines, Marina BB Face, Marta Trujillo, Desiree Diouf, Marga M'Bande, i Northern Lights Sound. La festa va ser un èxit amb l'assistència d'unes 400 persones.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00