Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2015

La intel·ligència creadora com a proposta educativa

Un dels treballs dels alumnes de l'Arjau que es podrà veure a La Sala    Un dels treballs dels alumnes de l'Arjau que es podrà veure a La Sala

Els nens i nenes de l'Escola L'Arjau mostren una nova experiència pedagògica al Centre d'Art Contemporani La Sala

La Sala Oberta del Centre d'Art Contemporani La Sala acull una mostra dels treballs que han realitzat els nens i nenes de l'escola L'Arjau i que forma part del projecte educatiu Mètode de Creació Barcelona.

El curs 2008-2009 L'Arjau va iniciar com a Projecte Autònom de Centre el Mètode de Creació Barcelona, un projecte educatiu pioner dins l'àmbit docent que té com objectiu fonamental fer descobrir, conscienciar i exercitar la intel·ligència creadora de l'alumnat. Aquest mètode, encara en fase experimental, és un programa bàsic d'alfabetització creadora que es desenvolupa al llarg de tota l'educació primària, i que abraça transversalment tant la creació estètica com l'escrita i conceptual. Un programa que ha de culminar en l'etapa de secundària, on l'alumne ja pot assolir l'autosuficiència creativa per projectar-la en diferents propostes d'àmbits interdisciplinaris.

L'exposició vol proposar al món docent la necessitat que l'aprenentatge de la intel·ligència creadora esdevingui assignatura específica i curricular, i que s'equipari en importància a l'aprenentatge de les altres matèries escolars.

Tots els dibuixos, idees, frases, diàlegs i títols de l'exposició són creació única i personal de cadascun dels nens i nenes participants, i són el resultat d'aplicar aquest mètode a dues classes de l'escola al llarg de sis anys, des de 1r fins a 6è de primària.

La inauguració d'aquesta mostra artística tindrà lloc divendres 12 de juny a les 10 del matí, i es podrà visitar fins al 5 de juliol.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00