Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2009

El Centre d'Emergències de Catalunya manté la fase d'alerta per vent

  La situació marítima també es veurà afectada pel temporal de vent  La situació marítima també es veurà afectada pel temporal de vent

L'alerta és manté durant tot el dia, tot i que s'espera que la força del vent pugui començar a afluixar a partir d'aquesta tarda

El Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) manté activada avui divendres la fase d'alerta del Pla PROCICAT per vent, la fase d'alerta NEUCAT, i la fase d'alerta d'Estat de la Mar.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquesta tarda el vent tendirà a afluixar progressivament i les ratxes màximes s'aniran concentrant al Pirineu, i a la zona del Empordà i a l'extrem sud de Catalunya. La previsió per demà dissabte, 7 de març, indica que el vent seguirà perdent força i només s'esperen alguns cops forts al Pirineu Oriental i Empordà.

No obstant això, mentre el CECAT no desactivi la fase d'alerta, cal seguir les recomanacions preventives emeses des del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació:

- Extremar al màxim la precaució en la realització d'activitats a l'aire lliure, especialment pel que fa a activitats de muntanya i/o en les zones arbrades.

- Als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors, que prenguin les mesures adients pel que fa als amarratges d'embarcacions i a la navegació.

- Pel que fa als municipis, aplicar les mesures específiques quant al seu mobiliari urbà, enllumenament dels carrers, motos i cotxes aparcats, grues, contenidors de brossa i arbrat en general i les activitats de pública concurrència.

- Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses, en llocs on puguin caure al carrer. Recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com tendals, antenes i altres.

- Tancar portes i finestres i baixar completament les persianes.

- En cas de desplaçaments per carretera, si cal circular, s'ha de fer extremant les precaucions, sobretot a autopistes i vies ràpides, especialment pel que fa a camions i caravanes. Cal informar-se, abans de circular, de l'estat de la xarxa viària trucant al 012 (telèfon d'informació ciutadana) o a la web del Servei Català de Trànsit.

- En el cas del Pirineu tenir en compte que alguns remuntadors a les pistes d'esquí es poden veure afectats.

- Es recorda que en situació de previsió de forts vents existeixen prohibicions per fer foc i per a la realització de cremes des de la Direcció General de Medi Natural.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00