Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2015

Segona edició de la Festa de la Diversitat Cultural, dissabte 13 de juny a la plaça de la Vila

   Activitats i tallers per apreciar la riquesa cultural que hi ha a la ciutat Activitats i tallers per apreciar la riquesa cultural que hi ha a la ciutat

Sota el nom 'El món a les teves mans' la ciutadania podrà gaudir de bona part de la riquesa cultural de la ciutat

Vilanova i la Geltrú acollirà el dissabte 13 de juny la II Festa de la Diversitat Cultural "El món a les teves mans".
La proposta, fruit de la col·laboració i l'intercanvi d'algunes entitats culturals de la ciutat i l'Ajuntament, s'organitza per segona vegada i ofereix a la ciutadania un ampli ventall d'activitats que volen mostrar bona part de la riquesa cultural de la població vilanovina i, alhora, donar a conèixer les diferents entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.

La festa, que començarà a les sis de la tarda i s'allargarà fins la mitja nit, tindrà com a escenari la plaça de la Vila. En aquest espai s'hi faran diferents activitats per a totes les edats. Tallers de Capoeira, decoració de pedres amb cal·ligrafia de diverses llengües, tatuatges de henna, percussió, pals d'aigua, trenetes, danses de vilanova, salsa i bachata, sevillanes, flamenc... així com jocs tradicionals i cooperatius. A més, hi haurà les actuacions del Ball d'Enveja, del grup de Dansa de Vilanova, així com actuacions de flamenc i sevillanes, i una desfilada de vestits tradicionals.
Festa de la Diversitat - concerts

Una Rua Candombe, de música afro –uruguaiana, convidarà a la participació per diferents carrers del centre de la ciutat, i la diversitat gastronòmica també serà present a la plaça on els assistents podran degustar plats típics de diverses cultures.

La Festa de la Diversitat Cultural és possible gràcies al treball conjunt de les entitats Associació Brascat, Associació Cultural Ball d'Enveja, Associació Cultural Candombe, Associació de Capoeira Comunitat Garraf, Associació de Dones La Frontissa, Associació de Veïns Sant Joan, Associació Diappo Ak Teranga , Associació de Dones Gitanes Calís, Associació Esportiva Llaguts Vilanova, Associació Eva per la Integració de la Dona, Associació Hispano-Llatina d'Artistes, Associació Jodour Wa Afak, Confraria de Pescadors, Creu Roja, Grup de Dansa de Vilanova, famílies d'escoles de la ciutat que participen al projecte Compartim i dones del taller Dona, Identitat, Diversitat (DID) i el Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Enguany, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament, prèviament a la II Festa de la Diversitat Cultural, s'han dut a terme diferents activitats com el concert jove Ritme i Respecte en col·laboració amb l'Associació Nowa Reggae, el taller Desmuntant Prejudicis en col·laboració amb el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) o la projecció i col·loqui de la pel·lícula El senyor Ibrahim i les flors de l'alcorà, en col·laboració amb Cine Club Sala 1.

Vegeu les imatges de la primera edició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00