Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2016

Conferències sobre el càncer al voltant del Dia Mundial contra aquesta malaltia

L'AECC també organitza una exposició   L'AECC també organitza una exposició

L'Associació Contra el Càncer organitza la xerrada divulgativa 'Estils de vida i càncer', mentre l'Associació de Laringectomitzats parlarà de la detecció del càncer de coll i cap

El 4 de febrer se celebra el Dia Mundial del Càncer, amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat per avançar en la prevenció i control d'aquesta malaltia.
El càncer és una de les principals causes de mort a Espanya, on un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida. Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer, aproximadament el 40% dels càncers es podrien evitar.

La junta local de Vilanova i la Geltrú d'AECC Catalunya Contra el càncer ha organitzat per dijous 3 de març una conferència divulgativa oberta a tothom, sota el títol "Estils de vida i càncer". Anirà a càrrec del doctor Albert Biete, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Clínic de Barcelona. La xerrada es farà a les set de la tarda a la Sala Noble de la Casa Olivella, al número 12 de la plaça de la Vila, i comptarà amb la presentació de la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas.

D'altra banda, la delegació ha organitzat una exposició sobre el càncer de colon que es podrà veure al Mercat del Centre divendres 1 i dissabte 2 d'abril.

La delegació al Garraf de l'Associació Espanyola Contra el Càncer té la seva seu al carrer de Josep Anselm Clavé, 74 de Vilanova i la Geltrú i atén el públic els dimecres de 18 a 20 h. Anualment organitza una col·lecta i un sopar solidari contra el càncer, amb l'objectiu de recaptar diners per oferir serveis i programes psicosocials als malalts de càncer i a les seves famílies, així com per desenvolupar campanyes de sensibilització i prevenció de la malaltia. L'objectiu és fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia a la població general, a més d'acompanyar les persones i finançar projectes d'investigació oncològica que permetin un millor diagnòstic i tractament del càncer.

De la seva banda, l'Associació de Laringectomitzats del Garraf (ASLAGA) celebra l'1 de març el quart Dia Nacional del Laringectomitzat, sota el lema "Que el càncer no t'apagui la veu". El mateix dimarts, de 10 a 17 h, posarà una taula informativa a la rambla Principal, i a les 17 h, a la seu de l'Associació (passeig Marítim, 73) farà una conferència a càrrec de la llicenciada en Medicina Anna Nogués, sobre la detecció del càncer de coll i cap.

Una xerrada organitzada per ASLAGA amb el suport de l'Ajuntament de VNG i la Federació d'Associacions de Laringectomitzats de Catalunya.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00