Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2015

La ciutat acull les persones nouvingudes

L'alcaldessa i la regidora de Convivència i Equitat reben al saló de plens les persones participants al curs 'Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic'

Una quarantena de persones nouvingudes a Vilanova i la Geltrú han participat al curs "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic". Es tracta d'una formació de 15 hores que preveu la Llei d'acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya, i que té l'objectiu de facilitar a les persones nouvingudes coneixements bàsics sobre les institucions i administracions catalanes i presentar els principals serveis i recursos que tenen a l'abast al seu municipi. Aquests cursos s'ofereixen gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'ha organitzat i ofert des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que ha comptat amb la col·laboració de personal d'altres departaments de l'Ajuntament, i personal extern. Així, entre d'altres, els i les participants han rebut informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, serveis socials i salut.

L'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Convivència i Equitat han rebut al saló de plens de l'Ajuntament 25 dones que estan fent un curs de coneixement de la llengua i entorn amb l'Associació de Dones La Frontissa; i un segon grup de 16 homes i dones procedents de diferents països que participen en projectes de la Creu Roja.

Curs de dones acollida petitaL'alcaldessa ha ressaltat l'interès que les participants al curs coneguin el Saló de Plens, on els representants electes prenen les decisions sobre la ciutat. Neus Lloveras els ha recordat que conèixer les institucions i els serveis que tenen a l'abast, així com la llengua, els facilitarà la participació a la vida de la ciutat i tenir més oportunitats d'incrementar la qualitat de vida. "La població de Vilanova i la Geltrú sempre s'ha nodrit de persones de diferents orígens", ha expressat, i s'ha mostrat "orgullosa" de les persones que, sense renunciar a la seva cultura, volen sentir-se part de la societat vilanovina i catalana.
Curs dones acollida
Per la seva banda, la regidora de Cultura, Convivència i Equitat Teresa Llorens, ha volgut "agrair que hagin volgut participar en un curs per entendre millor el lloc on han anat a viure", els ha donat la benvinguda, i els ha emplaçat a trobar-se'ls en les moltes activitats de la vida associativa de la ciutat, siguin culturals esportives o socials.

A continuació d'aquest mòdul de formació, tal i com estableix la Llei, s'ofereix un curs d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria en col·laboració amb l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00