Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2014

Èxit de la paella solidària de La Mensa del Cor

L'alcaldessa i regidors del govern van participar de la jornada festiva i solidària      L'alcaldessa i regidors del govern van participar de la jornada festiva i solidària

Se serveixen més de 400 racions i es recapten diners per pagar 233 menús infantils

El projecte La Mensa del Cor, de Càritas Interparroquial, va organitzar diumenge un dinar solidari amb l'objectiu d'obtenir diners per becar menús infantils a les escoles de VNG. I la iniciativa va ser un èxit d'assistència: es van repartir més de 400 racions de les 500 que s'havien preparat, i les que van sobrar es van portar a la Casa d'Empara.

El dinar solidari va comptar amb la col·laboració desinteressada del restaurant La Nau, que va cuinar una gran paella amb 50 quilos d'arròs, i hi va posar l'equip de persones i la música que va ambientar la jornada festiva. El donatiu de 5 euros incloïa una ració de paella, pa i aigua o un refresc. 

Paella solidària1 Paella solidària2

Entre els assistents hi va haver persones que van col·laborar amb el donatiu i no es van quedar a dinar, i altres persones becades per La Mensa del Cor que van menjar convidades. L'alcaldessa Neus Lloveras i diversos regidors de l'Ajuntament també van voler ser-hi per aportar el seu granet de sorra.

La recaptació servirà per pagar 233 menús, a un cost mitjà de 6 euros el dia. Els organitzadors n'estan molt satisfets perquè això permetrà incorporar nous nens i nenes al projecte a partir de l'abril, un dels objectius de La Mensa perquè tenen llista d'espera. També es mostren satisfets perquè l'acte va servir per difondre el projecte i animar la ciutadania a la solidaritat i la corresponsabilitat.

Els diners recollits aniran íntegrament destinats a assumir la despesa dels menús infantils que la Mensa del Cor està becant. Actualment són 90, però ara es podrà donar entrada a algunes de les noves demandes que estan en llista d'espera.

La Mensa del cor, que forma part de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, és un projecte que permet becar menús infantils en col·laboració amb els serveis socials municipals i amb els centres escolars. Busca persones col·laboradores que vulguin apadrinar un menú infantil mitjançant petites aportacions econòmiques o mitjançant aliments que es bescanvien a les escoles per la gratuïtat de l'àpat del menjador escolar. És un projecte promogut per Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, i desenvolupat a la parròquia de Sant Joan Baptista. L'objectiu és pal·liar la malnutrició infantil a les escoles de VNG, d'un col·lectiu d'infants que estan afectats per una situació econòmica precària, i que per tant es troben també en risc d'exclusió social.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00