Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/06/2016

Els grups municipals de la CUP, ERC i SOM VNG presentaran una moció d'urgència al ple de juliol per garantir la celebració del Tingladu a la Plaça de les Neus

Nota de premsa d'ERC / SOM VNG / CUP

Davant les dificultats que ha posat l'equip de govern a Can Pistraus, organitzador del Tingladu, per a la celebració de l'edició d'enguany, a menys d'un mes de l'esdeveniment, els grups municipals de la CUP, ERC i SOM VNG s'han coordinat per presentar una moció d'urgència al ple de juliol, que tindrà lloc el proper dilluns.

Tenint en compte que les alternatives que ha ofert l'equip de govern a Can Pistraus fan inviable la celebració d'aquesta edició, que l'ordenança municipal de soroll permet fer l'acte a la Plaça de les Neus i que l'organització ha manifestat que de cara a l'any que ve buscarà un altre emplaçament per al festival, la moció proposarà que l'edició d'enguany pugui tenir lloc a la Plaça de les Neus.

Segons aquests grups, la sentència del Nowa Reggae no afecta la celebració del Tingladu, atès que és un acte emmarcat en la Festa Major, i pot acollir-se a l'excepcionalitat que preveu l'ordenança i la normativa superior.

D'altra banda, tot i les queixes veïnals que tenen lloc cada any, els grups consideren que cal posar en valor la importància que té el festival per a la ciutat. Es tracta d'una proposta cultural de primer ordre a la ciutat i el territori, que s'ha convertit en un dels festivals gratuïts d'iniciativa popular més rellevants del país. La rellevància del Tingladu, segons les formacions polítiques, no deriva només de la programació i qualitat de l'oferta musical, sinó dels valors que fomenta, com el voluntariat, el treball col·lectiu, o l'autoorganització, que cal mantenir i fomentar des de l'esfera pública.

Per això, entenen que des de l'Ajuntament s'ha de treballar per respectar el descans veïnal, però sense deixar perdre espais i propostes culturals que són part indestriable de la cultura i identitat de Vilanova.

ERC / SOM VNG / CUP

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00