Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/02/2014

Jornada sobre Costa i Clima al Molí de Mar

Es celebrarà al llarg del matí d'aquest divendres a Vilanova i la Geltrú

El Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú acollirà al llarg del matí d'aquest divendres, una jornada sota el nom "Costa i Clima: aprendre del passat per encarar el futur". Aquest jornada servirà per commemorar el vintè aniversari del Centre Internacional d'Investigació de Recursos Costaners (CIIRC) i està organitzada per la Generalitat de Catalunya, el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC, la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La jornada s'obrirà a les 9 h amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; el rector de la UPC, Enric Fossas; el director de l'Escola de Camins. Sebastià Olivella; i el president del Centre Internacional d'Investigació de Recursos Costaners i director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra. Precisament Serra serà l'encarregat de la ponència inicial sota el títol "Catalunya, un país costaner".

Tot seguit, Josep Maria Martorell , director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya parlarà sobre "La recerca a Catalunya, perspectives de futur." La primera part de la jornada la clourà Joandomènec Ros, president de l'Institut d'Estudis Catalans, que parlarà sobre "La costa catalana com a ecosistema, algunes dècades de recerca en el litoral de les Illes Medes".

Després d'una breu pausa, Joan Enric Llebot, secretari de medi ambient i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya parlarà sobre "El clima futur a Catalunya. Implicacions per a la costa". Les dues darreres intervencions aniran a càrrec de Nuno Caiola, investigador de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, que tractarà "La costa i el clima. El projecte europeu Rises – AM -"; i Agustín Sánchez Arcilla, vicepresident del CIIRC i catedràtic de la UPC, que dissertarà sobre la "Contribució a la sostenibilitat costanera: XX anys del CIIRC".

Abans de les 13 h es farà una taula rodona amb la presència de Agustín Sánchez Arcilla; Josep Alfons albó, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Javier García, regidor delegat de sostenibilitat i patrimoni natural de Gavà; i Carles Pàramo, regidor de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Roses. L'acte es clourà amb la intervenció de Jordi Foz, subdirector general de costes i acció territorial de la Generalitat de Catalunya; i de Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00