Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2017

L’escola El Cim de VNG participa en la Conferència ‘Tinguem cura del planeta (CONFINT)’

 L'estudiant, Pau Ortín, durant ka conferència CONFINT  L'estudiant, Pau Ortín, durant ka conferència CONFINT

Avui, 26 de gener, fa 45 anys que se celebra el ‘Dia Mundial de l’educació mediambiental'. A Vilanova, des d’Agenda 21, es treballa la sostenibilitat i els projectes mediambientals en l'àmbit escolar.

A Vilanova, des de la Xarxa Local, Agenda 21, es treballa la sostenibilitat i els projectes de conscienciació mediambiental que formen part dels plans d'educació de les escoles de la ciutat. El Cim n'és un exemple dels col•legis adherits al programa impulsat per l'ajuntament; que en aquesta ocasió, va tenir l'oportunitat de participar en la III Conferència Estatal “Tinguem cura del planeta” (CONFINT) celebrada a Logroño, La Rioja, al novembre del 2016.

El Pau Ortín, estudiant de 2on d'ESO de l'escola el Cim, va ser un dels 14 alumnes escollits per votació durant la V Conferència Catalana, celebrada a Barcelona el mes d'abril, per representar Catalunya a les jornades celebrades a Logroño. A la trobada, va poder explicar algunes de les accions mediambientals que es duen a terme des de la seva escola com ara: la replantació del Mas de l'Artís, la recollida d'oli usat en els Clakis i les activitats del Marcel Bioterra.

L'objectiu del congrés era reflexionar i cercar les claus dels problemes ambientals més concrets dels entorns en el que conviuen les escoles i els estudiants. Així com, compartir les experiències i accions que els diversos centres han implementat com a solucions d'algunes de les problemàtiques plantejades per aconseguir portar una vida sostenible.

La Conferència Estatal va aplegar 120 joves, 46 docents, 23 tècnics i 12 facilitadors, que representaven les comunitats i províncies d'Albacete, Canarias, Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Múrcia, Palencia i La Rioja.

Els joves estudiants, també van tenir l'oportunitat de participar de diferents tallers, en què destaca la redacció d'un manifest per denunciar la necessitat de treballar pel medi ambient. A més també van poder participar d'activitats en els quals van dissenyar un còmic, compondre un rap ambiental i realitzar en un croma i fer una performance al centre de la ciutat riojana.

Agenda 21

Les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú pertanyen a la Xarxa d'Escoles Verdes de Catalunya i a la Xarxa Local Agenda 21 Escolar, gestionada pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Des del programa Agenda 21 Escolar, es coordinen i desenvolupen les accions i activitats al voltant de la sensibilització, la conscienciació i l'educació ambiental a tots els centres educatius adscrits.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00