Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2014

Nou sistema per demanar taxi

La parada de taxis dels jutjats s'ampliarà     La parada de taxis dels jutjats s'ampliarà

El servei de taxi de Vilanova ha posat en marxa un sistema per demanar taxi a través d'una centraleta que tindrà en compte la ubicació del client i les seves preferències. També es podrà demanar des d'una aplicació per al mòbil

Des d'aquesta setmana, les trucades entrants al telèfon de l'Associació de Taxistes de Vilanova 93-893.32.41, ja no són rebudes a la parada central de la plaça d'Eduard Maristany, sinó que són ateses des d'una central que gestiona l'empresa RTCC (Ràdio Taxi Central Catalunya) que respon en, com a mínim, tres idiomes (català, castellà i anglès).

Això suposa un canvi a l'hora d'assignar els serveis als taxistes. El client truca al telèfon dels taxis de Vilanova, i l'operador de la central assigna el taxi de la parada més propera en funció de les preferències del client. En cas que no hi hagi cap taxi a la parada, s'assigna el taxi lliure que hi hagi dins l'àrea d'influència d'aquesta parada, o en última instància es busca taxis lliures que esperin en altres parades.

Amb aquest sistema centralitzat s'atén els usuaris les 24 hores els 365 dies de l'any, es redueix el temps de resposta al servei, i augmenta la presència de vehicles a les diverses parades de taxi. A més, també permet atendre directament les peticions de l'usuari com el pagament amb targeta o un servei de taxi de més de quatre places.

La implantació del nou sistema comportarà canvis en les parades. S'ampliarà l'actual parada de davant dels jutjats, se'n crearà una de nova a l'hospital, i s'està estudiant la creació de més parades en altres indrets de la ciutat. D'aquesta manera, la parada de la plaça d'Eduard Maristany tindrà menys taxis, ja que els taxis estaran repartits entre totes les parades.

També pel mòbil
L'altra novetat que fa ús de les noves tecnologies és l'opció de demanar taxi a través d'una aplicació per mòbils, que es pot descarregar per Iphone i Android des de la web www.rtcc.cat. Quan l'usuari necessiti demanar un taxi, entra a l'aplicació, i aquesta detecta el client per posicionament GPS. Llavors el sistema busca el taxi disponible més proper, l'assigna i permet que l'usuari sàpiga quan és a punt d'arribar.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00