Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/02/2013

260 alumnes d'ESO de Vilanova i la Geltrú participen al programa "Bateig de Mar"

El Club Nàutic Vilanova, Roc Roi i el Club de Mar han col·laborat activament en el projecte

260 alumnes de primer i segon d' ESO dels IES de la Vilanova i la Geltrú han participat en el programa "Bateig de Mar". Aquest programa ha estat promogut des de la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Vela, amb la col·laboració de diferents clubs i escoles d'aquesta modalitat nàutica, i de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
 
Els municipis que han participat en aquest programa han estat Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Badalona, Castelldefels, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, on les escoles de Vela d'aquestes viles han iniciat un total de 1.034 escolars en aquesta especialitat. El projecte s' inclou dins dels programes en edat escolar, fora del seu horari lectiu, amb la finalitat de potenciar l'esport escolar en una activitat vinculada al mar, a més d'estimular els valors de la salut, el joc i la convivència entre els alumnes, i aprofitar el potencial dels més de 100 kilòmetres de costa barcelonina. 

Els principals objectius d' aquest projecte han estat apropar el món del mar i la vela als nens i nenes, oferint la possibilitat de realitzar activitats esportives en un entorn natural i proper; i crear sinergies entre els ens locals i les escoles de vela per aprofitar la potencialitat del litoral de la província de Barcelona. 

A Vilanova i la Geltrú les escoles de Vela del Club Nàutic, Club de Mar, i Roc Roi han acollit des del mes de d'octubre fins el febrer un total de 260 alumnes de primer cicle de secundaria de l'IES Manuel de Cabanyes, IES Dolors Mallafré, IES lluch i Rafecas, Escola Pia, i el CIM, que han pogut gaudir d'un bateig de mar consistent en una sessió de tres hores on es feia una petita introducció al món de la Vela, una pràctica de navegació a vela, i un taller de nusos.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00