Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2014

Acord perquè 1.500 infants del Garraf rebin aliments frescos aquest estiu

El conveni s'ha signat aquest matí a la seu de Consell Comarcal, a la Masia d'en Cabanyes        El conveni s'ha signat aquest matí a la seu de Consell Comarcal, a la Masia d'en Cabanyes

L'Ajuntament de VNG signa l'acord amb el Consell Comarcal, Càritas, Creu Roja i la resta d'ajuntaments de la comarca

Des que va acabar el curs escolar s'ha posat en marxa la campanya de suport als infants amb vulnerabilitat alimentària, que durant 12 setmanes, fins que torni a començar el curs, servirà per garantir un àpat complet al dia als infants amb necessitats alimentàries de la comarca del Garraf.

Durant l'acte oficial de signatura de l'acord-marc d'aquesta campanya, l'alcaldessa de VNG Neus Lloveras ha recordat que "la feina no acaba aquí, ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies és la principal preocupació que tenim els ajuntaments en aquests moments, i en un moment en que es posen en dubte les nostres competències, hem de reivindicar que els ajuntaments mai deixarem d'oferir un servei de proximitat per atendre les necessitats més immediates".

En el mateix sentit s'ha pronunciat Mònica Miquel, alcaldessa de Cubelles, que recordava que "hem de demostrar al govern estatal que ens posem d'acord i treballem plegats, que estem per la feina i que gràcies a la proximitat coneixem la realitat del nostre municipi".

Anna Gabaldà, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, agraïa especialment "el treball tècnic previ que s'ha fet des del Consell Comarcal amb els serveis socials dels 6 ajuntaments, que ha permès detectar les necessitats de cada municipi".

El president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz, ha recordat que aquest projecte va néixer l'estiu passat amb una prova pilot a Vilanova, "que va ser un encert i va servir perquè aquest any haguem creat prèviament una taula de treball per poder donar una solució a tots els infants amb necessitats de la comarca".

L'acte també ha comptat amb Joaquim Mas, alcalde d'Olivella, i Joan Gonzàlez, regidor d'Educació de Canyelles, que han agraït aquest esforç i treball conjunt per garantir que aquests nens i nenes podran menjar aliments frescos els mesos que no poden gaudir d'una beca de menjador escolar.

La campanya compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, de l'Obra Social de la Caixa en el cas de VNG, i amb la col·laboració de Càritas i Creu Roja.
El director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Joan Torrents, ha destacat el treball conjunt de la nostra comarca perquè "no totes les iniciatives han pogut arribar a cobrir les 12 setmanes de vacances escolars".
Per la seva banda, Josep Quitet, president de Creu Roja a Barcelona, ha volgut agrair la voluntat conjunta dels 6 ajuntaments, el Consell Comarcal, Càritas i la mateixa Creu Roja per ajudar les persones que més ho necessiten.

En total seran uns 1.500 nens i nenes menors de 18 anys els que es beneficiaran de la campanya, mitjançant els vals que rebran les famílies per bescanviar per producte fresc (carn, peix, làctics, fruites i verdures) als supermercats Condis.
Informació relacionada:
http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=15002633

http://www.ccgarraf.cat/pl151/premsa/noticies/id557/1500-nens-i-nenes-del-garraf-rebran-aliments-frescos-aquest-estiu.htm
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00