Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2015

Els contes com a eina per refermar els vincles afectius, una nova xerrada educativa a l'IMET

La xerrada va anar a càrrec de Meritxell Almirall La xerrada va anar a càrrec de Meritxell Almirall

L'acte, conduit per la psicòloga i educadora Meritxell Almirall, de Som Pares, es va celebrar aquest dimecres

Aquest dimecres 16 de desembre, l'IMET va acollir una nova xerrada gratuïta del Cicle de Xerrades. Amb el títol "Com poden ajudar-nos els contes", Meritxell Almirall, responsable del centre psicològic i maternal Som Pares, va reflexionar al voltant de la tipologia de contes més adequats per cada edat i de quina manera els adults els podem aprofitar per transmetre valors i treballar la gestió d'emocions.

Narrar en veu alta un conte a un infant suposa una activitat de gran valor intel·lectual, cognitiu i emocional que tot pare, mare o educador hauria de posar en pràctica. A més a més, els contes són una magnífica forma de crear complicitat i refermar els vincles afectius.

De fet, la ponent va explicar com els contes han anat evolucionat al llarg del temps, des dels més tradicionals fins als més actuals, i com cada cop més són un vehicle de recolzament de les emocions.

Les recomanacions que va oferir a les 25 persones que van assistir a la xerrada les va encaminar en la línia d'escollir amb cura els contes que es vol explicar en funció de l'objectiu que es vulgui aconseguir amb la seva lectura, a banda de parar atenció al moment, els recursos i les paraules que s'empraran. Sense oblidar, alhora, que la lectura no es pot imposar, sinó que ha de ser un acte voluntari en què l'infant pugui escollir, en llibertat, el conte que en aquell moment li ve de gust.

La xerrada s'emmarca en el Cicle de Xerrades que l'IMET dissenya i programa cada any amb la finalitat d'abordar temes relacionats amb l'educació i els infants, amb l'objectiu de proporcionar informació i recursos per donar suport a la tasca educativa de les famílies. Les xerrades s'adrecen prioritàriament a les famílies, tot i que resten obertes a qualsevol persona interessada en el tema, com ara AMPES, professorat, psicòlegs, pedagogs o altres.

Podeu trobar informació de les properes xerrades al següent enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00