Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/04/2016

Cloenda de la mostra de treballs sobre deportació i exili del Teatre Principal

La mostra es pot visitar al tercer pis del Teatre fins dissabte    La mostra es pot visitar al tercer pis del Teatre fins dissabte

Els autors són els alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Dolors Mallafrè que participen en el Projecte Buchenwald de prevenció contra el feixisme

 Fins aquest dissabte es pot visitar, al tercer pis del Teatre Principal, una mostra de treballs sobre deportació i exili en forma de collages fets pels alumnes d'Arts de l'Institut Dolors Mallafrè que participen en el Projecte Buchenwald.

Aquest dijous 28 d'abril a dos quarts de set de la tarda es farà una jornada de portes obertes, un acte obert a l'alumnat de tots els cursos, professorat, familiars i amics que vulguin visitar la mostra. L'acte comptarà amb la presència de la tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens; i del professor d'aquests alumnes, Carles Urgellès.

La mostra es va inaugurar coincidint amb la projecció de la pel·lícula “La solució final”, del cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis del Projecte Buchenwald, i també amb la representació de l'obra “Neus Català, un cel de plom”.

Els joves, de 1r i 2n de batxillerat artístic, han elaborat diversos collages amb el tema "Deportació i Exili: abans i ara". Persones, fronteres, ... temes que tornen en els temps presents amb el teló de fons del tracte als refugiats. Amb una recollida de sabates per part dels alumnes (en al·lusió als passos perduts, el contacte amb el terra i la Terra, el pas de frontera, la sabata com a símbol de la humilitat i el medi més elemental del moviment de les persones), es van treballar i incorporar a uns collages. Aquestes van ser sessions de treball compartit amb els alumnes francesos d'Aix en Provence, i el seu resultat va ser present a la Jornada Internacional de commemoració de les víctimes de l'Holocaust del passat 27 de Gener. També han fet interpretacions amb frases i dibuixos a tinta xina.

D'altra banda, els alumnes de 2n de Disseny han volgut homenatjar amb una altra exposició el filòsof Walter Benjamin, com una figura del pensament del s.XX i que encarna les vicissituds de moltes persones que fugien del nazisme. Això ha motivat la iniciativa de dur l'exposició aquest estiu a Portbou, fortament impregnat per la presència de Benjamin.

Tot plegat, explica Urgellès des del centre educatiu, ha de ser un impuls i un pretext per tal d'orientar més treballs de recerca de Batxillerat sobre propostes plàstiques d'art per la pau, ja que cada vegada hi ha més artistes contemporanis compromesos en diferents llocs de conflicte d'arreu del món.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00