Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2016

Es presenta el llibre 'Bullying. Una falsa salida para los adolescentes' a la biblioteca Armand Cardona

La xerrada, oberta a tothom, serà dissabte a les 12 h   La xerrada, oberta a tothom, serà dissabte a les 12 h

Dissabte 8 d'octubre s'oferirà aquesta presentació-xerrada al voltant d’un dels problemes més greus que pateixen els joves en l'actualitat: l'assetjament escolar

Bullying. Una falsa salida para los adolescentes és el títol d'aquest estudi encapçalat pel professor José Ramon Ubieto amb la col·laboració dels professionals Ramon Al¬mirall, Lourdes Aramburu, Lídia Ra¬mírez, Enric Roldán i Francesc Vilà.
La presentació, que tindrà lloc dissabte 8 a les 12 h a la biblioteca Armand Cardona, anirà a càrrec de dos dels seus autors: Ramon Almirall, psicòleg, assessor psicopedagògic i terapeuta familiar, professor de la UB i director adjunt de la revista Àmbits de la psicopedagogía i Orientació; i Lídia Ramírez, psicòloga clínica i psicoanalista de l'Associació Mundial de Psicoanàlisi. També comptarà amb la participació de Montserrat Pons, psicòloga i psicopedagoga de l'EAP del Garraf. Qui presentarà la xerrada serà Carme Fernández, treballadora social, coordinadora de l'EAIA de l'Ajuntament de l'Hospitalet, i membre del Grup de Treball Psicoanalític del Garraf (GTPG). L'acte compta amb la col·laboració de l'IMET.

Inclòs dins la col·lecció Biblioteca de Infancia y Juventud, de l'editorial especialitzada NED, el text parteix de la necessitat d'abordar aquesta complexa problemàtica, tot i l'admissió generalitzada de trobar-nos davant d'una situació històricament ‘habitual', en paraules del professor de la UOC Segundo Moyano, "un territori conegut però que irromp com a novetat quan es modifiquen alguns dels seus aspectes explicatius o, simplement, que s'està visibilitzant d'una manera diferent".
El text defuig del catastrofisme per armar possibles respostes i certes hipòtesis de treball al voltant de la construcció d'eines per a l'anàlisi i la seva posada en marxa en la tasca quotidiana de l'acció social i educativa amb adolescents.

Tal i com es pot llegir al resum del llibre: "Els adolescents obliden les seves joguines infantils per veure-se-les amb una nova parella: el seu cos sexualitat, que els produeix estranyesa i els inquieta. Es allà on la temptació del bullying apareix com una falsa sortida: manipular el cos de l'altre sota formes diverses (menyspreu, agressió, exclusió, injúria) els permet posar a resguard el seu. Per això cal designar un boc expiatori i colpejar i destruir aquesta diferència que se li imputa a la víctima i que esdevé, per a alguns, insuportable, perquè confronta cadascú amb l'assumpció de la seva sexualitat i amb trobar un lloc en aquest nou món que esdevé l'adolescència. Abordar l'assetjament implica acompanyar a aquests adolescents en el seu delicat trànsit."

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00