Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2016

Presentació a la Joan Oliva d'un llibre sobre els trastorns de la conducta alimentària

La vilanovina Marga Serra és l'autora del llibre. L'acte comptarà amb la participació de Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya

“Els trastorns de la conducta alimentària” és el títol del llibre que es presentarà a la biblioteca Joan Oliva dijous 11 de febrer a les 20 h.La presentació anirà a càrrec de les vilanovines Núria Ribé, psicòloga dels serveis socials de l'Ajuntament; i Marga Serra, professora del màster de Nutrició i Salut de la UOC i autora del llibre. L'acte comptarà amb la participació de Neus Munté, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. 

Serra, que també ha publicat “Trastornos del comportamiento alimentario. Enfoques preventivos”, és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, postgraduada en Dietètica i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona, i té un Màster en Nutrició i qualitat dels aliments per la Universitat de les Illes Balears. A més, és Doctora en Ciències de la Salut per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria.

Els trastorns de la conducta alimentària són desordres mentals caracteritzats per un comportament patològic enfront de la ingesta alimentària i una obsessió pel control de pes. Són generalment trastorns d'origen multifactorial, originats per la interacció de diferents causes d'origen biològic, psicològic, familiar i sociocultural. Són afeccions que provoquen conseqüències negatives tant per a la salut física com mental de la persona. 

En la majoria de situacions la persona afectada no és capaç d'identificar les conseqüències negatives del trastorn, ni de la necessitat de fer tractament, ni tampoc els beneficis d'aquest, dificultant enormement l'adherència al tractament en alguns casos.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00