Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/01/2009

El Consell Assessor de Baix a mar comença a funcionar

La primera reunió es va celebrar dijous de la setmana passada La primera reunió es va celebrar dijous de la setmana passada

Dijous es va constituir aquest òrgan que ha de prendre part, entre d'altres, en el desenvolupament del Pla de Millora Urbana de Mar

El Consell Assessor de Baix a Mar, l'òrgan de participació ciutadana que ha de contribuir en el disseny del futur de Baix a Mar, es va constituir dijous al vespre en la seva primera reunió. L'acte va comptar amb l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, i el regidor de Projectes Urbanístics i Planejament, Xavier Oller.

Una de les principals tasques del Consell serà la participació en el desenvolupament del Pla de Millora Urbana del barri de Mar, un projecte que ha donar resposta a les necessitats del territori pel que fa a la rehabilitació, reforma, revitalització, cohesió social, sostenibilitat i dinamització econòmica. Així ho va explicar l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, als membres del Consell Assessor. D'altra banda, es van exposar les diferents intervencions previstes en el Pressupost municipal 2009 i en el Fons Estatal d'Inversió Local, com són, d'un costat, el Pavelló de l'Arjau, i de l'altre, la reurbanització de la plaça de la Rajanta, el soterrament de contenidors de la plaça de la Immaculada Concepció, la millora de l'enllumenat, la reurbanització de la rambla de la Pau, l'arranjament de l'aparcament de Ribes Roges i reparacions de paviment del vial del passeig Marítim.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, s'ha mostrat satisfeta de la constitució del Consell Assessor de Baix a Mar, ja que "respon a la voluntat política que la gent cooperi a fer comunitat, barri i ciutat". Iolanda Sánchez ha explicat que aquest òrgan de participació s'ha creat amb l'aval de l'experiència del Nucli Antic. La primera tinent d'alcalde afirma que "es crearà un espai per treballar l'Ajuntament i la ciutadania per donar resposta a aquelles necessitats i reptes que es van plantejar en el diagnòstic de Baix a Mar". Algunes de les actuacions previstes són el cobriment del Torrent de la Pastera, la resolució de la situació de la via del tren i la relació entre el port i la façana marítima, entre d'altres.

El regidor d'Urbanisme i Planejament de l'Ajuntament de VNG, Joan Martorell, ha valorat positivament la posada en marxa d'aquest "mecanisme de participació, que té molta feina a fer". Martorell afirma que "s'inicia un procés que ha de portar a assolir els objectius del Pla de Millora Urbana, que ha de resoldre els problemes de Baix a Mar". Dins del Consell Assessor de Baix a Mar es crearan ara diferents comissions per començar a treballar en els diversos àmbits.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00