Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/07/2016

Vilanova i la Geltrú participa en un projecte europeu per impulsar les arts del circ

La companyia Eia portarà el seu espectacla 'Intarsi' al desembre a Vilanova  La companyia Eia portarà el seu espectacla 'Intarsi' al desembre a Vilanova

En el marc del Programa de Suport a la Creació, la ciutat participa, a través del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, al projecte 'De mar a mar. Pyrénées de Cirque'

Continuant amb la línia de Suport a la creació, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú forma part del projecte europeu “De mar a mar. Pyrénées de Cirque”, que té l'objectiu de fomentar la formació, la creació i l'exhibició d'espectacles de circ contemporani.
I ho ha fet a través del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals (txac.cat), al qual pertany la nostra ciutat, i que és un dels 14 socis participants en el projecte.
Es tracta d'un projecte transfronterer en el qual hi participen entitats culturals a banda i banda de la frontera pirinenca. Concretament, de les regions de Migdia Pirineus, Catalunya, País Basc, Aragó, Navarra, Aquitània i el Llenguadoc-Rosselló.

“De mar a mar” dóna continuïtat a propostes anteriors (“Circ que o!” o “Pirineos de Circo”, entre d'altes) que ja van treballar per millorar la cooperació transfronterera a l'entorn de l'orientació, la formació i l'acompanyament dels artistes i creadors de circ contemporani en el massís pirinenc.

“De mar a mar”, però, va més enllà, ampliant l'abast geogràfic i el número de socis. A més, el projecte pren una dimensió internacional que permetrà als artistes trobar oportunitats més enllà dels Pirineus i de les fronteres del seu país. Té previstos 600 desplaçaments i 80 recorreguts transfronterers d'inserció.

A Catalunya els socis d'aquest projecte són l'Escola de Circ Rogelio Rivel (en l'àmbit de formació), La Central del Circ de Barcelona (en l'apartat de creació) i el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals (del qual forma part VNG) per a l'exhibició de les propostes. Concretament, nou de les ciutats membres de la Xarxa acolliran espectacles de sala i de carrer durant les tres temporades que durarà el projecte, subvencionat per la Unió Europea. Una d'elles serà Vilanova i la Geltrú.

La proposta “De mar a mar” ha estat seleccionada pel Comitè de Programació del FEDER per entrar a formar part del programa INTERREG V (Poctefa 2014-2020). La seva aplicació començarà aquesta mateixa tardor, i s'allargarà fins al 2019.

La primera producció de circ que podrem veure a Vilanova, emmarcada en aquest projecte, serà “Intarsi”, de la companyia Eia, el dia 18 de desembre en el marc de la programació estable del Teatre Principal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00