Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2016

Recepció a l'alumnat del curs 'Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic'

La recepció institucional es va fer al Saló de Plens       La recepció institucional es va fer al Saló de Plens

Una dotzena de persones procedents de països com Gàmbia, el Senegal, el Brasil, el Marroc o Ucraïna han realitzat aquest taller d'acollida organitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat

Juan Luís Ruiz, primer Tinent d'Alcaldia i portaveu del Govern, va rebre dijous al Saló de Plens de l'Ajuntament un grup de 12 persones de diferents orígens (Marroc, Brasil, Ucraïna, Gàmbia i Senegal) que han realitzat el curs "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic", un dels mòduls formatius adreçats a les persones d'origen estranger que organitza la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG, d'acord amb la Llei d'Acollida.

El regidor els va donar la benvinguda a Vilanova i la Geltrú, i els va convidar a gaudir "d'una ciutat que sempre ha estat acollidora, i que ho vol seguir sent. La ciutat que heu escollit per viure és una ciutat mediterrània, oberta, on es fa molta vida al carrer. I us convidem a gaudir-la plenament".

Després d'una visita a l'Arxiu Històric Comarcal, el grup va voler agrair l'acollida que havien rebut, i l'alumnat va explicar al portaveu del govern que el curs havia estat molt útil per aprendre el funcionament de serveis de l'Ajuntament, com L'Oficina d'Atenció Ciutadana, els recursos sanitaris o la informació sobre eficiència energètica, entre d'altres.

El curs sobre coneixement de la societat catalana dura 15 hores i ofereix informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat. Així, el temari inclou: els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals; i els serveis públics amb els drets i deures en l'àmbit local.
En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament, i d'altres àmbits. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials i Salut.

La Generalitat de Catalunya, arran de la Llei d'Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, ha establert tres mòduls formatius que s'ofereixen com a serveis de primera acollida. Per a les persones que necessitin fer tràmits d'estrangeria serà molt beneficiós -o fins i tot podrà ser obligatori- disposar dels certificats dels mòduls que han d'oferir els ajuntaments: el B, d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria; i el C, de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic; sumats a l'A (que són els certificats oficials de llengua que ofereix el Servei de Català i/o l'escola d'adults).
L'any 2015 l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, va començar a oferir aquests tallers a persones d'origen estranger.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00