Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2014

L'Escateret posa en marxa noves activitats per als infants i les famílies de la llar municipal

La regidora d'Eduació destaca aquestes iniciatives que faciliten la implicació de les famílies i incentiven la creativitat dels infants

Les llars d'infants municipals, l'Escateret i la Baldufa, són equipaments integrals dedicats a l'atenció dels infants i de les seves famílies. Amb aquesta voluntat d'oferir un servei més enllà dels objectius de cura, educació i socialització propi de les llars d'infants, L'Escateret ha posat en marxa diverses iniciatives i activitats amb i per als infants i/o les famílies. Aquestes novetats les va donar a conèixer la directora de l'equipament, Marta Balsach. a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens durant la visita realitzada dimecres passat.

Aquest curs s'ha posat en marxa una activitat nova dins l'horari lectiu anomenada 'l'Hora del conte' en la quals els infants poden gaudir dels llibres de la biblioteca en petit grup. També és un bon moment per tal que l'educadora expliqui un conte amb el suport de titelles, dibuixos o d'altres objectes relacionats amb el relat. Una altra activitat que es du a terme incentiva l'expressió artística dels més menuts a través del taller 'Atellier'. En aquest cas i, també en grups reduïts, els infants amb l'acompanyament de l'educadora treballen l'experimentació, la descoberta i el joc amb varietat de materials de plàstica i reciclats per poder fer experiments.

Pel que fa a les activitats en què hi poden participar les famílies del centre, 'la cartellera de les famílies en acció' és una eina que possibilita la participació en totes les activitats que es fan a la llar d'infants i alhora proposar-ne d'altres. Així mateix la cartellera esdevé un element de difusió de totes les activitats festives i lúdiques amb la publicació de les fotografies i del calendari d'activitats de l'Escateret. En conèixer aquestes propostes, la regidora d'Educació va destacar el fet "que iniciatives lúdiques i participatives com les que ha posat en marxa l'Escateret, afavoreixen la implicació de les famílies al centre i serveixen també per treballar la creativitat dels infants a través de l'experimentació".

A banda d'aquestes novetats, durant la visita al centre la regidora Ariadna Llorens va explicar a la direcció de l'Escateret les obres d'ampliació de l'escola Sant Jordi situada al costat de la llar d'infants i es va convidar i incorporar la directora de l'Escateret a la comissió de seguiment per a l'ampliació de l'escola Sant Jordi.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00