Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/01/2017

Taller per construir les llegendes del Penedès i el Garraf

Bienve Moya serà l'encarregat de conduir aquest taller a la biblioteca Joan Oliva

El proper dilluns 30 de gener a les 17.30 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà començarà el taller "Neollegendista. Construir les llegendes del Penedès-Garraf", a càrrec de l'escriptor, gestor cultural i estudiós del llegendari popular Bienve Moya. Es faran quatre sessions, sempre en dilluns, continuant els dies 6, 13 i 20 de febrer. Les inscripcions, necessàries, ja són obertes a la mateixa biblioteca.

Entre els temes que es tractaran a les diverses trobades hi ha la toponímia, els límits geogràfics, els habitants ancestrals, els primers habitants, l'edat mitjana, la conquesta de la Marca, o els herois populars. Cada sessió tindrà una introducció temàtica, una pluja d'idees i una redacció del què hagi sorgit. A cada una de les sessions es farà una part teòrica i una part pràctica de recerca i de redacció sobre llegendes al voltant d'un tema concret o una cronologia determinada.

Bienve Moya va fer estudis dramàtics a Barcelona, va ser director del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, i gerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Ha estat articulista en diverses etapes de la revista L'Avenç, Cuadernos de Pedagogia, El Temps i també en premsa a El Periòdico de Catalunya o L'Avui. Entre les seves obres publicades destaquen La petita història del Garraf (1993), L'epopeia de vilanovins i geltrunencs (1996), Vull ser mulasser (1998), Llegendes del Penedès i les valls del Garraf (2005), Carnaval de Vilanova i la Geltrú (2010), o Cada dia és festa (2014). L'any 2009 rebé el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura Popular.
Els objectius del taller són conèixer el Penedès històric com a territori per a la llegenda (primers habitants ibers, edat mitjana, herois populars o la pròpia actualitat) i construir la llegenda a través de la matèria literària. L' Institut d'Estudis Penedesencs col·laboren en la difusió i en cas que en surtin escrits de qualitat durant la realització d'aquest taller de les llegendes populars seran publicats en alguna de les seves publicacions.

Podeu consultar la resta d'activitats que es faran a les biblioteques municipals durant els mesos de gener i febrer en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00