Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2015

Èxit de públic a la Nit dels Museus

La Nit dels Museus rep més públic cada any    La Nit dels Museus rep més públic cada any

Els cinc museus de la ciutat, que van obrir dissabte fins a la mitjanit i han ofert activitats especials en motiu del Dia Internacional dels Museus, han rebut un total de 6.562 visites

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Per això, dissabte a la nit, Vilanova se sumava un any més –i ja en van tres- a la celebració de la Nit dels Museus, sota el lema "Una nit, cinc museus per visitar". El Centre d'Art Contemporani LA SALA, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya van obrir les seves portes fins a la mitjanit en una activitat coordinada per la Regidoria de Cultura a través de l'Oficina de Patrimoni.

Els cinc museus de Vilanova i la Geltrú es van omplir de gent durant la celebració de la Nit dels Museus: entre les 19 h i la mitjanit van passar-hi 5.357 persones. La xifra de visitants durant tot el cap de setmana, incloent dilluns 18 de maig, ha estat de 1205 persones. El total de visitants d'aquest cap de setmana especial és doncs de 6.562.
La xifra dels visitants durant la Nit dels Museus ha anat incrementant any rere any, i mostra la consolidació d'una activitat que té molt bona acollida: el 2013 hi va haver 4.467 visitants, i el 2014, 4.699.

Durant la Nit dels Museus, tots els museus oferien actuacions musicals en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola MusicÀrea. A banda d'aquestes escoles, cal esmentar la col·laboració dels qui van donar els premis del sorteig: el festival Vida, Viu Comerç i el Cinema Bosc.

Aquesta iniciativa europea va permetre oferir una programació especial dels 5 museus adreçada a tots els públics. A més, durant tot el cap de setmana, els equipaments van ampliar horaris i van oferir visites i activitats. Destaquen al Centre d'Art Contemporani LA SALA les exposicions "Tupí or not Tupí" i "Conte va! Va de Contes!". A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició “Mirades a la col·lecció: Els mobles de Don Víctor”, una visita comentada gratuïta a la col·lecció egípcia, o una visita comentada sobre l'arquitectura i la simbologia de l'edifici. Al Museu Romàntic Can Papiol hi va haver diverses visites concertades amb reserva prèvia, igual que al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, on es va inaugurar el nou Espai Goya, que acull els 12 gravats de Goya que pertanyen a la col·lecció dels Cabanyes. Finalment, al Museu del Ferrocarril de Catalunya es podien visitar diverses exposicions, gaudir d'una visita comentada gratuïta, o de l'activitat ConteTREN!

El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, queia en dilluns, el dia que tradicionalment tanquen els museus. Però van obrir portes, amb entrada gratuïta, el Museu del Ferrocarril de Catalunya al matí, el Museu Balaguer a la tarda, i el Museu Papiol també a la tarda amb visites comentades amb reserva prèvia.

Podeu veure més fotografies de la Nit aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00