Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2015

Les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona s'apunten al préstec de llibres electrònics

Per accedir-hi s'ha de disposar del carnet de les biblioteques        Per accedir-hi s'ha de disposar del carnet de les biblioteques

Aquesta setmana s'ha posat en marxa la plataforma eBiblio Catalunya per als usuaris de les biblioteques públiques

Dilluns va entrar en funcionament la plataforma de préstec de llibres electrònics eBiblio Catalunya. Es tracta d'un projecte impulsat pel Ministeri de Cultura per a les Comunitats Autònomes i gestionat, de forma compartida, per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

eBiblio Catalunya és el servei de préstec de llibres electrònics per a les persones usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Els llibres electrònics es poden llegir a través de diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics. Hi ha dues opcions de lectura: si s'opta per la lectura en línia es pot fer en temps real, per streaming, o bé a través d'una app disponible per IOS i Android. L'altra opció de lectura és mitjançant la descàrrega de l'arxiu del llibre.

Per accedir-hi, els usuaris d'eBiblio Catalunya han de disposar del carnet de les biblioteques públiques catalanes i han de tenir una adreça de correu electrònic informada al registre d'usuari de l'Aladí. La validació al servei es fa amb el número de carnet d'usuari i una contrasenya o PIN.
Així, tots els usuaris que tinguin el carnet de les biblioteques municipals i correu electrònic al registre d'usuari que hi ha a la Joan Oliva i l'Armand Cardona poden fer ús del servei de préstec de llibres electrònics, que està disponible a l'adreça web http://catalunya.ebiblio.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00