Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/12/2014

Presentació d'un llibre del fotògraf Adolf Mas

Mas va ser un dels primers reporters gràfics del país       Mas va ser un dels primers reporters gràfics del país

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull divendres 19 la presentació d'un llibre de la historiadora Blanca Giribet

"Barcelona 1900-1907. Reportatges d'Adolf Mas" és el títol del llibre que divendres 19 de desembre es presentarà al Centre d'Art Contemporani LA SALA.

La presentació anirà a càrrec de la seva autora, Blanca Giribet, llicenciada en Història de l'Art i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha publicat articles en diverses revistes locals, a Vilanova i la Geltrú i a Sitges. Treballa com a documentalista per a institucions culturals i en projectes expositius.

Adolf Mas (1860-1936) va ser un dels primers periodistes gràfics del nostre país. Aquest llibre dóna a conèixer els reportatges que va fer sobre la vida a la ciutat de Barcelona durant el primer quart del segle XX i que es conserven a l'Arxiu Mas, pertanyent avui a la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic.
En les fotografies seleccionades, escollides d'entre milers d'imatges del període 1900-1917, pot apreciar-se tant el procés de transformació de la ciutat com l'activitat al carrer i els esdeveniments socials. Un patrimoni fotogràfic excepcional i en bona part inèdit fins ara, que alhora reivindica l'autoria de moltes imatges que fins avui havien quedat en l'anonimat.

La presentació es farà divendres 19 a les 18 h i comptarà amb la intervenció de l'historiador Daniel Venteo. El llibre està editat per Viena Edicions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00