Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2012

"Crisi versus canvi" en el dia de la Salut Mental

Els actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental han tingut gran acollida entre el públic       Els actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental han tingut gran acollida entre el públic

Encarar una situació complicada com una oportunitat de millora ha estat la principal recomanació de la taula rodona "Crisi versus canvi"

Una de cada quatre persones ha patit, pateix o patirà una malaltia o trastorn mental al llarg de la seva vida. Partint d'aquesta dada, tota la ciutadania hauria d'estar implicada en aquests trastorns, o si més no, estar-ne informats.
Precisament amb la intenció de sensibilitzar la societat i fer possible la inserció laboral i social dels que pateixen una malaltia mental, s'ha organitzat a VNG diversos actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental.

En aquest marc, aquest matí s'ha celebrat la taula rodona "Crisi versus canvi", on s'ha abordat com ens afecten els canvis als humans. La doctora Esther Lobo, directora de l'Àrea de Serveis Comunitaris de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha parlat de com ens sorprenen els canvis i de la necessitat d'assumir les pèrdues, com la mort o el pas del temps.
La filòsofa Alin Salom ha volgut donar importància a la societat canviant en la que vivim, que ens ha de fer renéixer després d'admetre el pas del temps, per gaudir d'una vida més plena i amb més sentit.
Mercè Artigas, afectada per una malaltia mental, ha parlat de les seves vivències i de la important tasca dels professionals del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf, que fa possible la millora de la qualitat de vida d'aquestes persones.
Finalment, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha tingut unes paraules per recordar que la crisi ha d'estar associada al canvi, a un canvi positiu, vist com una oportunitat. Lloveras ha recordat que "des de l'administració cal donar suport i posar les eines a la disposició dels qui treballen en aquest àmbit, i cal donar a conèixer aquesta problemàtica a tota la ciutadania, perquè encara hi ha molta feina a fer".


Tallers "Aprèn a mimar-te"

Els actes de celebració s'allargaran fins diumenge, amb l'aplec sardanista i la cloenda. Mentrestant, divendres es farà la jornada de portes obertes a la Llar Pàdua i el Club Social del Garraf, dissabte el conte de l'aneguet lleig, i ahir dimecres es van celebrar tallers de relaxació, maquillatge i cuina sota el títol "Aprèn a mimar-te". L'èxit de participació està marcant totes les activitats programades per aquesta setmana. 

taller cuina salut mentalParticipants al taller de cuina d'aquest dimecres

La celebració del Dia Mundial de la Salut Mental al Garraf està organitzada per l'Ajuntament de VNG, l'Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG), la Llar Residència Pàdua i els Pisos de Salut Mental, Atra, el Club Social del Garraf, el Projecte Matí, el Serveis de Rehabilitació Comunitària del Garraf, i l'Institut Lluch i Rafecas.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00