Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2010

El mural del concurs Artiterra 2010, col·locat

El mural, penjat al c. de Josep Llanza, 1-7 El mural, penjat al c. de Josep Llanza, 1-7

L'obra de Guillem Rodríguez, que simbolitza el risc que la terra se'ns escapi de les mans, penja a l'entrada de les dependències municipals del c. de Josep Llanza

Aquest migdia ha quedat col·locada la reproducció de l'obra guanyadora del concurs Artiterra 2010 a l'entrada de les dependències de la Regidoria de Medi Ambient, al carrer de Josep Llanza, 1-7. L'autor de la creació és Guillem Rodríguez, alumne de batxillerat artístic de l'institut Dolors Mallafré.

La quarta edició del concurs Artiterra, convocat pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el programa Agenda 21 Escolar i l'Agència Local de l'Energia, tenia com a lema "Menys energia... més eficient", amb voluntat de promoure la conscienciació sobre l'estalvi energètic.

L'obra guanyadora mostra la figura d'un nen que, amb la mà enlairada, deixa anar el globus de la Terra cap amunt. Segons l'autor, vol representar el perill que la terra s'escapi de les mans de la humanitat si no s'intervé en la seva preservació. Els regalims de pintura simbolitzen el plor del nen.

El concurs Artiterra va comptar amb 77 obres presentades, realitzades per estudiants de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAiD) i de batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré. Els finalistes van ser Daniel Vizoso, de l'Escola d'Art i Disseny EMAID, i Virtudes Funes, Marta Abad, i Anna Llevadias de l'IES Dolors Mallafré.

La col·locació del mural, que ha comptat amb la presència del professor de l'alumne guanyador, Carles Urgellés, s'ha emmarcat en les activitats al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemorava el 5 de juny. Els murals de les obres guanyadores de les tres edicions anteriors es troben exposades a l'institut Dolors Mallafré, cedides pel CRIA.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00