Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2016

Propostes de Convivència i Equitat per a novembre i desembre

Els actes en commemoració del Dia Internacional de la No-violència contra les Dones centren la programació   Els actes en commemoració del Dia Internacional de la No-violència contra les Dones centren la programació

Sota el paraigües de l'Àgora de Convivència i Equitat, aquests darrers mesos de l'any s'organitzen diverses activitats per a tots els gustos

Les propostes de la Regidoria de Convivència i Equitat per als dos darrers mesos de l'any es recullen de nou a l'Àgora, i ofereixen una gran varietat de cursos, xerrades i activitats diverses obertes a tothom.

Aquest mes de novembre s'ofereixen diversos cursos. A banda del d'Orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria, que va començar el 3 de novembre i està previst a la Llei d'Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, ahir va començar un curs al Campus Universitari de la Mediterrània sobre "Reconeixements, flexibilitat i radicalismes: un apropament a la construcció de les identitats i als seus efectes".

Per als dimarts 15 i 22 de novembre a la tarda s'ha organitzat "Associacions en sintonia. Claus per comprendre les dinàmiques dins les associacions i eines per afavorir el consens". Un curs adreçat a tota la ciutadania i en especial a membres d'entitats. Anirà a càrrec de Marta Uxó i Mònica Garcia, professionals de l'organització Gestió del Canvi. Les inscripcions es poden fer a convivencia@vilanova.cat o al telèfon 93 814 00 00 extensió 3370.

Un altre curs que s'organitza conjuntament amb l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) i l'Associació de Planificació Familiar Catalunya i Balears, és "Per garantir drets, prevenim desigualtats i violències en les nostres sexualitats". Es farà els dimecres 23 i 30 de novembre, de 9 a 14 h, a càrrec de Noemí Elvira, psicòloga i tècnica de Salut. Les inscripcions es poden fer a l'ASSIR, al telèfon 93 893 2200; o a l'Espai d'Equitat telèfon 93 816 90 02 equitat@vilanova.cat

A banda dels cursos, s'ha programat, sota el títol "Identitat i memòria. Robatoris d'infants durant les dictadures". Una mostra de curtmetratges premiats, amb xerrada i debat a càrrec de l'Associació Crear per la Identitat i la Memòria (ACIM). Serà divendres 18 de novembre a les 18.30 h a la sala d'actes de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. Ho organitzen l'associació Mézclate Conmigo i les regidories de Cultura i Convivència i Equitat.
El mateix dia s'ha organitzat la xerrada "Els drets de les dones a l'Àfrica occidental", a càrrec de Bombo N'Dir, mediadora intercultural, lluitadora pels drets humans contra la mutilació genital femenina i coordinadora de l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS). L'acte està organitzat per Cooperacció, Dones per la cooperació en el marc del 25 de novembre i la Commemoració del Dia Internacional de la No-violència contra les Dones.

El mateix divendres 25 de novembre es farà una jornada formativa a la Sala Noble de la Casa Olivella. Sota el títol "Violència masclista, per què encara? Quins eixos posa en joc la violència masclista per travessar les diferents quotidianitats?", anirà a càrrec de Teresa Cabruja, doctora en psicologia social, llicenciada en filosofia, directora del Grup Discurs, Gènere, Ciència i Cultura.
A les 12 del migdia, a la plaça de la vila, es farà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de la No-violència contra les Dones, a càrrec de Marina Prat, atleta, i Ramon Martínez, de XTERRA Running.
Al migdia, "Violència masclista i vida quotidiana", taula rodona i debat intercultural a càrrec de persones de diferents entitats i grups culturals de la ciutat. Organitzat pel grup de treball de la Comissió de seguiment del Protocol municipal d'accions contra la violència masclista i la Regidoria de Convivència i Equitat.
A partir de les 19 h, a la plaça de la Vila, lectura del manifest de rebuig a la violència masclista per part de col·lectius i entitats de dones. Tot seguit, representació del monòleg "No estàs sola", que fa referència a les incoherències dels missatges institucionals sobre la violència masclista i les seves vivències. Després es farà un acte commemoratiu en memòria de les víctimes de la violència masclista i una marxa reivindicativa des de la plaça de la Vila, pels carrers del centre, organitzada pel Casal de Dones i la Regidoria de Convivència i Equitat.
Per dimarts 29 de novembre, la Regidoria i el Cine Club Sala 1 han organitzat la projecció i debat de la pel·lícula "Stockholm", de com una relació que es planteja en nom de l'amor i el dany pot esdevenir irreparable. Serà a les a les 20.30 h al Teatre Principal.
Dijous 1 de desembre es farà el lliurament del premi "Carta a qui maltracta", una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundària de la ciutat. Organitzen l'Associació de Dones La Frontissa i la Regidoria de Convivència i Equitat, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa i Llorens Llibres i els centres educatius de la ciutat.

Ja al mes de desembre, concretament dimecres 14, es farà la xerrada "La cosmovisió aymara, un llegat de mares a filles". A càrrec de Zoila Imelda Vargas Rodrigo, descendent de la nació aymara, transmissora de la cultura andina. Professora de comunicació, facilitadora de programes d'emprenedoria empresarial a la zona rural i urbana del Perú.

I al llarg del mes de desembre, en una data encara per concretar, se celebrarà com cada any la Pregària Interconfessional de la Geltrú, una trobada que té com a objectiu principal el foment del diàleg interreligiós coincidint amb l'època de Nadal. Se celebrarà a l'església de Santa Maria de La Geltrú, i està organitzada per les diferents comunitats cristianes del barri de La Geltrú (Parròquia de Santa Maria de la Geltrú, Església Evangèlica Baptista, i Església Evangèlica Rumana Emmanuel).

Més informació a l'agenda de la web municipal www.vilanova.cat i aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00