Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/01/2015

Actes diversos per commemorar el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

Enguany es tornarà a fer una sessió formativa a la Casa Olivella Enguany es tornarà a fer una sessió formativa a la Casa Olivella

Cada dia 6 de febrer es fan activitats arreu del món per sensibilitzar sobre aquesta pràctica considerada una violació dels drets humans de les nenes i les dones

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora cada any el 6 de febrer el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina (MGF), amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta pràctica, considerada devastadora i una violació dels drets humans de les nenes i les dones. És per això que es realitzen activitats de divulgació, investigació i orientació.

Adherint-se a aquesta línia, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en el marc del Protocol per a la prevenció i l'atenció de la MGF a la ciutat. ha preparat un programa d'activitats diverses. Així, s'ha previst per al dia 4 de febrer, a les 19 h, un programa especial de "Mézclate Conmigo" a Canal Blau Ràdio, conduït per Luz Casino, directora del programa. En aquesta ocasió hi participaran Sadio Marega, president de l'Associació Diappo Ak Teranga; Sara Morreres, psicòloga, experta en violència masclista; Rosa Català, coordinadora de l'Espai d'Equitat, i Núria Ribé, psicòloga de Serveis Socials i Equitat.

I el dia 6 de febrer, de les 9 a les 12 h, se celebrarà a la Sala Noble de la Casa Olivella (plaça de la Vila, 12) la sessió formativa Ideologia i marc conceptual de l'origen de la Mutilació Genital Femenina. Apunts per un abordatge coordinat d'intervenció, a càrrec de Sara Morreres Quesada, psicòloga i tècnica especialitzada en violència de gènere. I a les 12 del migdia, es farà la lectura del manifest, a càrrec de Job Ricardo Nvumba Obiang.

La violència contra les dones és l'expressió més greu d'una cultura mal entesa que destrueix vides, impedeix el desenvolupament dels drets, de la igualtat d'oportunitats i de la llibertat. Una pràctica que fa palesa aquesta violència és l'ablació. Es consideren mutilacions genitals femenines tots els procediments que comportin l'ablació parcial o total dels genitals externs femenins o la lesió dels òrgans genitals femenins que no responguin a raons mèdiques. La MGF s'associa a una sèrie de riscos i conseqüències greus a curt i llarg termini per a la salut física, mental i sexual, i per al benestar. Afecta al voltant de 140 milions de nenes i dones, i cada any més de 3 milions de nenes corren risc de patir-la.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00