Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/11/2011

PIVSAM presenta a l'oposició i als sindicats un pla de viabilitat

Miquel Àngel Gargallo i Neus Lloveras     Miquel Àngel Gargallo i Neus Lloveras

La proposta inclou un ERO temporal, l'amortització de 5 llocs de treball i reducció de salaris i, si s'aprova, permetrà aixecar la comunicació prèvia del concurs de creditors

El pla de viabilitat de l'empresa municipal PIVSAM, Promocions Industrials Vilanova Societat Anònima Municipal, acompleix els objectius del Govern: la viabilitat econòmica, el manteniment dels màxims llocs de treball possibles i la dotació de noves activitats per a la l'empresa.

La proposta inclou la suspensió de les retribucions variables en els salaris, la reducció dels sous dels càrrecs directius, l'amortizació de 5 llocs de treball i l'aplicació d'un ERO temporal de dos anys de màxim 100 dies. Amb aquestes mesures l'estalvi previst és de 400.000 euros l'any.

El pla de viabilitat, elaborat per la mateixa empresa proposa també una reducció de despeses de gairebé 200.000 euros rebaixant lloguers i eliminant encàrrecs externs.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, va voler destacar en la presentació del document que està 'fet des de la realitat empresarial'. Lloveras, va explicar que una de les problemàtiques principals és que actualment algunes de les 15 persones de plantilla no tenen ocupació efectiva, perquè l'empresa fins ara estava molt orientada a l'àmbit de la construcció. És per això que la proposta de viabilitat preveu que 'la part d'urbanisme cada cop sigui més petita i la part de promoció econòmica vagi creixent'. Com exemple l'alcaldessa va explicar que PIVSAM podria gestionar la Fira de Novembre i també temes de màrqueting pel que fa a la marca de ciutat.

Els diferents grups polítics amb representació municipal i els sindicats van conèixer ahir la proposta de viabilitat. El Govern local està obert a fer-hi incorporacions, encara que considera que 'és un document molt tècnic' i no creu possible fer-hi modificacions substancials. 

El Consell d'administració de PIVSAM debatrà, probablement dilluns, el pla. Si s'aprova serà possible aturar la comunicació prèvia del concurs de creditors que es va iniciar fa algunes setmanes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00