Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2015

Infants de cinquè de primària proposen pintar un grafit per embellir l'espai públic

Els nens i nenes van explicar com havien treballat en el projecte  Els nens i nenes van explicar com havien treballat en el projecte

Es tracta d'alumnes de l'escola Santa Teresa, que han presentat el seu projecte a l'alcaldessa de VNG

Alumnes de cinquè de primària de l'escola de Santa Teresa de Jesús han presentat a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i a la regidora de Via Pública, Glòria Garcia, un projecte per elaborar un grafit que embelleixi la paret del carrer d'Olivella de la piscina municipal. Es tracta d'un projecte que han portat a terme en el marc del programa internacional Design for Change – Jo dissenyo el canvi, que té l'objectiu d'implicar els infants en iniciatives per millorar el món des del seu entorn.

Els infants han explicat a l'alcaldessa i la regidora que la primera fase del projecte va ser d'investigació al carrer, on van detectar indicis d'actituds incíviques, com mobiliari urbà fet malbé, presència d'excrements de gossos o pintades a les parets. Després de debatre en grup com afectava cada problema i quines possibilitats de millora hi veien, van decidir actuar en la qüestió de les pintades, tot millorant l'aspecte d'un dels murs externs de la piscina.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha felicitat els nens i nenes per la iniciativa i "per contribuir a millorar una mica a la ciutat", alhora que ha remarcat la importància que en la infància es treballi la presa de consciència sobre el civisme i el respecte com a base de la convivència. Les dues representants municipals s'han compromès a facilitar des de l'Ajuntament la materialització del nou grafit.

Mitjançant el projecte Design for Change, els infants han après a treballar en equip, a respectar les opinions dels altres i sobretot que ells també poden fer aportacions per millorar el seu entorn i promoure canvis positius al món.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00