Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2013

El regidor d'Urbanisme de VNG explica les accions que promou l'Ajuntament per donar suport al sector de la construcció

La trobada va servir per parlar de la situació de les empreses constructores a l'actualitat   La trobada va servir per parlar de la situació de les empreses constructores a l'actualitat

Joan Giribet va trobar-se amb el president i representants del Gremi de Constructors en una taula rodona sobre la situació del sector a la ciutat i a la comarca.

Amb l'objectiu de conèixer la situació en què es troben les empreses de la construcció de Vilanova i la Geltrú i de la comarca del Garraf, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet va trobar-se, ahir dimecres, amb Tomàs Gràcia, president del Gremi de Constructors i alguns representants de l'entitat. També van participar en aquesta trobada l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, la regidora d'Urbanisme de Sitges, Elena Redondo i la regidora d'Urbanisme de Cubelles, Lídia Pàmies.

Principalment es van tractar qüestions com l'increment de l'IVA i la seva afectació a les empreses del territori. El Gremi de Constructors va alertar que a conseqüència d'aquest increment hi podia haver empreses no legalitzades treballant a la ciutat. Sobre aquest punt, el regidor Joan Giribet va afirmar que "intensificarem les inspeccions d'obres amb l'objectiu de confirmar que totes les obres que es fan a la ciutat compten amb els corresponents permisos municipals". Segons Joan Giribet, "aquestes mesures serveixen per garantir que les obres que es realitzen a la capital del Garraf compleixen amb els requisits de seguretat i de compliment de les condicions laborals dels seus treballadors, augmentant les garanties dels mateixos promotors".

A més, Joan Giribet va destacar que l'Ajuntament de VNG també promou la realització d'inspeccions tècniques als edificis (ITE's) i això pot suposar que s'incrementi l'activitat en el sector de la rehabilitació. El regidor d'Urbanisme també va parlar sobre les subvencions destinades a les actuacions en habitatges desocupats que es destinin a lloguer social millorant l'eficiència energètica i les condicions mínimes d'habitabilitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00