Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2013

Vilanova i la Geltrú s'ofereix com a seu de la Facultat Nàutica de Barcelona

 L'alcaldessa ha parlat sobre l'opció d'acollir la FNB a Vilanova i la Geltrú   L'alcaldessa ha parlat sobre l'opció d'acollir la FNB a Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa Neus Lloveras s'ha reunit amb responsables de la UPC i de l'EPSEVG per presentar la candidatura de Vilanova i la Geltrú per acollir aquests estudis i el projecte municipal de clúster Nàutic

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha ofert a la UPC la possibilitat que la Facultat Nàutica de Barcelona (FNB) es traslladi a la capital del Garraf, en cas que prosperi la decisió del rectorat d'aquesta universitat de canviar la seu d'aquests estudis de l'edifici que ocupen actualment al Pla del Palau de Barcelona. En les darreres setmanes l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras ha mantingut trobades amb el rector de la UPC, Antoni Giró i responsables de l'Escola Politècnica de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) per posar sobre la taula l'opció de Vilanova i la Geltrú com a ciutat nàutica amb capacitat i voluntat per acollir aquests estudis universitaris.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té en cartera un projecte de clúster nàutic, liderat per l'agència pública d'innovació Neàpolis. Aquest projecte presenta la capital del Garraf amb elements com la universitat, el turisme, el mar i la infraestructura portuària i amb una situació geogràfica estratègica i ben connectada a nivell de xarxa viària però també quant a xarxa de fibra òptica, que contribueixen a crear un ecosistema favorable a l'hora d'acollir la seu de la FNB.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha explicat que la ubicació de la FNB a la nostra ciutat "no suposa crear res de nou perquè s'aprofiten els agents de què ja disposem a la ciutat com ara el sector empresarial, nàutic, pesquer, etc.". En aquest sentit l'alcaldessa Lloveras ha afirmat que l'objectiu és "impulsar el treball conjunt i fer possible sinèrgies entre ells".

Per què a Vilanova i la Geltrú?
En els darrers dies l'alcaldessa de la ciutat s'ha posicionat sobre per què Vilanova i la Geltrú vol optar a acollir la Facultat Nàutica de Barcelona en base al projecte de Clúster Nàutic en què l'Ajuntament està treballant des del 2011. Aquest projecte contempla com a trets diferencials de la nostra ciutat actius vinculats a l'administració pública com Neàpolis, l'IMET, el centre d'Interpretació el Far; el Port i el Molí de Mar. També recull el projecte actius vinculats a la universitat i al coneixement com la UPC-EPSEVG, el Centre Tecnològic, l'Institut Baix-a-mar, les escoles nàutiques i el CUM. El clúster inclou a més actius empresarials com l'Estació Nàutica, la Confraria de Pescadors, el Club Nàutic i les Drassanes.

Així mateix entre els atractius amb què compta la capital del Garraf destaca el fet que tant acadèmica com econòmicament és una opció totalment viable, ja que els equipaments universitaris i aularis hi són, així com també les infraestructures portuàries del tercer port del país.

Neus Lloveras ha anunciat que l'Ajuntament de VNG posarà en marxa "una campanya informativa per a què tots els col·lectius que actualment hi estan en contra puguin conèixer el nostre projecte". Entre els arguments favorables al trasllat que l'alcaldessa esgrimeix hi ha el fet que "Barcelona és una ciutat molt gran on la FNB és un element més, en canvi a Vilanova i la Geltrú tant el port com la ciutat tindrien com a prioritat aquests estudis universitaris".

Finalment, l'alcaldessa de la ciutat creu que "per sentit comú, tal i com està l'economia del país és millor que, en cas d'haver de traslladar la seu de la FNB es faci a algun lloc on no s'hagi de construir cap edifici", com és el cas de la capital del Garraf.

Presentació de la candidatura
Aquest divendres 18 de gener a la tarda, l'alcaldessa Neus Lloveras, presentarà la candidatura de Vilanova i la Geltrú com a seu de la Facultat Nàutica de Barcelona i del Clúster Nàutic. Serà un acte adreçat principalment als agents econòmics i professionals vinculats amb l'activitat nàutica, portuària, pesquera, universitària i de recerca amb l'objectiu de cercar i establir la màxima complicitat en aquest projecte de futur per a la nostra ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00