Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/09/2016

Ofrena floral, Marxa de torxes i Milla catalana, principals actes a VNG per commemorar la Diada

La commemoració institucional, davant del monument a Macià  La commemoració institucional, davant del monument a Macià

L’acte institucional començarà a les 11 del matí davant del monument a Francesc Macià

 Vilanova i la Geltrú acollirà diferents actes aquest cap de setmana per commemorar la Diada. L'11 de setembre se celebra institucionalment com cada any davant del monument a Francesc Macià, al final de la rambla de la Pau, a partir de les 11 del matí. La commemoració s'iniciarà amb una actuació del Grup de Dansa Vilanova i la Geltrú. Tot seguit es durà a terme l'ofrena floral d'entitats i col·lectius de la ciutat amb l'acompanyament musical dels Ministrers de la Vila-Nova.

Amb el Cant del Poble de fons i el Cant de la Senyera, cantat per la Coral Moixaina es durà a terme la hissada de la senyera i l'ofrena de l'alcaldessa de la ciutat i portaveus dels grups municipals. Neus Lloveras, farà un parlament i l'acte es clourà amb el Cant dels Segadors i amb l'aixecament de dos pilars a càrrec dels Bordegassos de Vilanova.

Prèviament a l'acte institucional, a partir de les 9 del matí, també a la rambla de la Pau es durà a terme la quarta edició de la Milla Catalana, una cursa popular amb un recorregut de 1.714 metres. La prova es disputa amb quatre sortides diferents, una per infants, una per joves, una per adults i la darrera per esportistes de competició. Més informació i inscripcions AQUÍ

D'altra banda, i tal com ja s'ha fet en els darrers anys, l'entitat VNG per la Independència, conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural Garraf, organitza la Marxa de Torxes, el dia 10 de setembre al vespre. La marxa tindrà dos punts de partida: la plaça de les Neus i el monument a Francesc Macià. Les dues branques confluiran a l'altura del carrer de Tetuan per dirigir-se cap a la plaça de la Vila on el periodista Vicent Partal farà un parlament. Tot seguit s'organitza un sopar popular amb acompanyament musical.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00