Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2016

El FIMPT remunta

El tipus d'escenari ha millorat la qualitat del so del festival i ha estalviat molèsties als veïns    El tipus d'escenari ha millorat la qualitat del so del festival i ha estalviat molèsties als veïns

Satisfacció entre els organitzadors del Festival Internacional de Música Popular Tradicional, que recupera públic de totes les edats i guanya en qualitat

Aquest passat cap de setmana Vilanova i la Geltrú se submergia en una nova edició del FIMPT. El Festival Internacional de Música Popular Tradicional ha celebrat la 36a edició amb una sensació de "remuntada", com afirmaven la regidora de Cultura Teresa Llorens i el director artístic del Festival Jordi Paulí, en la roda de premsa de valoració.

L'edició ha vingut marcada per la qualitat en els grups musicals, i per la recuperació de públic de totes les edats que ha volgut passar pel festival. Una edició que ha consolidat la recuperació de la plaça de la Vila com a escenari principal, i que ha estat un encert, segons la regidora. Llorens recordava que els factors de la remuntada han estat diversos: "des de la gran tasca que ha fet el director artístic o la qualitat dels grups musicals, passant per recuperar la plaça i per l'ajustament d'horaris dels concerts. Sense fer grans canvis, hem repensat el festival per fer-lo més atractiu, pensant en recuperar un públic divers".

La regidora ha explicat que el pressupost de 65 mil euros per al FIMPT és petit, però la voluntat és apostar per aconseguir més subvencions (enguany la Diputació ja ha fet una aportació extraordinària de 8.000 euros a banda dels 9.800 ja pactats) per aconseguir fer créixer el Festival.FIMPT valoració 250

Jordi Paulí, per la seva banda, recordava que "s'ha fet honor al lema del festival, ‘Compromís amb la qualitat'. Estem mot satisfets tant a nivell de qualitat com de públic. Ara hem d'aspirar a que no només sigui per als vilanovins i vilanovines, sinó que també la gent de fora se'l faci seu". El director tècnic ha explicat l'anècdota que "Marcel Casellas va dir que aquest FIMPT li recordava els dels anys 80 i 90, i això és un afalac, perquè va ser aquella època del boom de la música popular i tradicional". També ha agraït el suport de l'equip tècnic de la Regidoria de Cultura que ha vetllat pel festival en tot moment.

Respecte la limitació del so dels concerts del FIMPT a 85 decibels, la regidora ha explicat que "davant d'una situació complicada, fruit d'una sentència, hem hagut de fer molts esforços tècnics, fent un estudi d'impacte acústic, posant un limitador del so, utilitzant l'escenari de tipus "orbit", i arribant a acords amb els grups de música". Llorens ha recordat que "des del govern municipal estem a l'espera que la Generalitat enllesteixi i aprovi la nova llei d'espectacles i activitats recreatives, que ens doni cobertura als ajuntaments davant la celebració d'aquest tipus d'activitats".

Jordi Paulí ha volgut agrair els esforços dels tècnics de so de cada concert per adaptar-se a la normativa.
FIMPT 250
La regidora de Cultura ha volgut aclarir que "des del govern apostem per la cultura i per la música, som una ciutat mediterrània que viu al carrer, i malgrat aquesta sentència tots els festivals previstos s'han pogut fer, i amb més èxit de públic que mai".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00