Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/03/2015

Blanca Albà explica el projecte de l'Economat de VNG al Sessió Plenària

El programa s'emet avui dilluns a Canal Blau Televisió i a l'Eix Diari      El programa s'emet avui dilluns a Canal Blau Televisió i a l'Eix Diari

La regidora diu que l'àmbit dels serveis socials és la primera prioritat del govern municipal, i mostra la seva preocupació per las cronificació de les situacions de necessitat de moltes famílies

El programa Sessió Plenària de Canal Blau Televisió i l'Eix Diari dedica aquesta setmana un destacat espai a la inauguració de l'Economat de VNG, el nou servei de lliurament de queviures de la ciutat. En una entrevista, la regidora de Serveis Socials Blanca Albà valora molt positivament el nou espai, que ha permès que els usuaris se sentin més còmodes i se'ls pugui atendre d'una manera més digna i personalitzada. Albà, que destaca el paper clau dels voluntaris i voluntàries per tirar endavant el projecte, explica que el nou espai permetrà ben aviat que es puguin ampliar els serveis, com un rober de segona mà, préstec de material de nadó, o tallers d'economia domèstica i aprofitament dels aliments. De moment a l'Economat s'han pogut introduir aliments frescos i congelats, que no es podien oferir als usuaris en els antics bancs d'aliments de Càritas i Creu Roja per manca d'espai de magatzem. En aquest sentit, han estat molt benvingudes les donacions d'empreses, que mica en mica es van incorporant al projecte, que aporten les seves minves diàries de pa i pastes, de carn, o de fruita i verdura. Fins a final d'any s'incorporarà una persona treballant en un pla d'ocupació per buscar noves col·laboracions.

Blanca Albà ha explicat que ara hi ha prop de 500 famílies que fan ús d'aquest servei, i que el llarg de l'any en poden passar un miler. "El problema és que cada vegada es cronifiquen més aquestes situacions. Fins fa uns anys els Serveis Socials servien per atendre circumstàncies excepcionals i cobrir emergències puntals, però hi havia altes i baixes. Ara s'està veient molt atur de llarga durada, situacions que es cronifiquen, i que fan que els recursos de les famílies vagin minvant, per la qual cosa hem d'allargar aquests serveis".

Malgrat que cada any el pressupost municipal incrementa la seva partida destinada a Serveis Socials (enguany hi aporta 200.000 euros més), els recursos municipals són insuficients per cobrir les necessitats reals de la població. Per això compten amb la important tasca de la Mesa d'Entitats Socials, i amb el suport de l'àmbit familiar i social dels qui passen dificultats econòmiques.

El Sessió Plenària d'aquesta setmana serveix també per repassar el problema de l'habitatge, que és de més difícil solució segons la regidora, i per parlar de la nova pista esportiva municipal i altres temes relatius als Esports, cartera que també depèn de Blanca Albà.

Podeu veure un ampli àlbum de fotografies de l'Economat aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00