Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2016

El Teatre Principal acull a partir de divendres el cicle de documentals Docs for Action

El programa, que es farà a VNG entre el 27 de maig i el 19 de juny, consta de quatre documentals, un mercat de la terra i un dinar de profit

La Vinagreta i CineClub Sala1 organitzen Docs for Action 2016 (DFA2016), un ventall de propostes per denunciar i debatre sobre els impactes de l'actual model de consum, així com visibilitzar i inspirar alternatives respectuoses amb el medi ambient i les persones per un futur més just i sostenible.

El programa consta d'un cicle de quatre documentals, un mercat de la terra i un dinar de profit. Els documentals, amb posterior debat, es projectaran els divendres a les 20 h al Teatre Principal al preu de 5 euros. El debat comptarà amb la col·laboració d'entitats compromeses amb les temàtiques plantejades als documentals, i serviran per donar a conèixer alternatives i iniciatives que s'estan desenvolupant o es podrien desenvolupar a escala local.

Aquest divendres 27 de maig es podrà veure “Seeds of time” (Sandy MacLeod, 2013, EUA). El canvi climàtic amenaça la biodiversitat i la sobirania alimentària. Com podem salvar les llavors: l'únic recurs sense el qual no podem viure? El col·loqui serà amb Marta Arce, d'Esporus, Centre de Conservació de la Biodiversitat.

Divendres 3 de juny és el torn de “The True Cost (Andrew Morgan, 2015, EUA, VOSE). Qui paga realment el preu de la nostra roba? Una història sobre la roba que ens posem, les persones que la fabriquen i l'ombra allargada de la indústria tèxtil: explotació laboral i impacte mediambiental. Col·loqui amb Alba Trepat, activista de la campanya Roba Neta a Catalunya (SETEM).

Divendres 10 de juny es podrà veure “More than honey” (Markus Imhoof, 2012, Suïssa, VOSE). Una mirada en profunditat a les colònies d'abelles de mel a Califòrnia, Suïssa, la Xina i Austràlia, i el drama de la seva progressiva desaparició. Col•loqui amb Imma Rosinés, apicultora per tradició familiar que juntament amb en Xavier Llobet, apicultor i president de l'Associació d'Apicultors de Catalunya, comercialitzen la mel Castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos).

Finalment, divendres 17 de juny, es podrà veure “Just eat it” (Grant Baldwin, 2014, EUA, VOSE). Una història en primera persona: la Jen i en Grant se submergeixen en la cadena de malbaratament alimentari, des del camp a la seva nevera, i en descobreixen l'impacte econòmic i mediambiental. Col•loqui amb Paco Muñoz, investigador de la UAB i membre de la PAA, Plataforma Aprofitem els Aliments.

La proposta DFA2016 dóna continuïtat a anteriors cicles de documentals organitzats per la Vinagreta a l'Ateneu Vilanoví. Enguany, però, com a novetat, s'ofereixen al Teatre Principal gràcies a la col·laboració de Cineclub Sala1 i amb el suport de l'Ajuntament de VNG, i es complementen amb altres propostes.

Així, el cap de setmana del 18 i 19 de juny es farà una cloenda festiva i oberta a tota la ciutadania, “DFA al carrer!”: dissabte 18 al matí, de 10 a 15 h, la plaça de la Vila acollirà un Mercat de la Terra, amb diversos productors d'Slow Food Garraf Penedès que oferiran els seus aliments locals de qualitat i de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb la terra, i que tenen un preu just, tant per a qui els compra com per a qui els produeix. A més, alguns d'ells oferiran tallers per conèixer els secrets i el valors dels seus productes.

Finalment, diumenge 19, de 10 a 16 h, a la plaça de les Neus, se celebrarà un gran dinar de profit, gratuït i participatiu amb aliments “recuperats”, que altrament acabarien llençats a les escombraries, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari, és a dir, tot el menjar que perdem o llencem al llarg de tota la cadena alimentària.
Durant la preparació col·lectiva del dinar, hi haurà un taller de cuina d'aprofitament a càrrec de la plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), associació formada per persones i entitats que treballen en xarxa, apropant tots els agents implicats en la cadena dels aliments (productors, empreses, entitats, consumidors…) per trobar solucions comunes al problema del malbaratament d'aliments. També hi haurà espais d'informació, i música per amenitzar l'acte. Es convida a portar la carmanyola per si hi ha excedent de racions.

Més informació a www.docsforaction.org i a @DocsForAction

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00