Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2009

La Diputació de Barcelona aportarà l'any 2009 un milió d'euros per la restauració de Can Papiol

 Fogué visita Can Papiol El president de la Diputació, Antoni Fogué, a Can Papiol

El president de la Diputació, Antoni Fogué, visita La Sala i Can Papiol i creu que el Museu Romàntic podria reobrir al públic en un any i mig

La Diputació de Barcelona s'ha compromès a aportar l'any 2009 un milió d'euros per la restauració de Can Papiol. El president d'aquesta institució, Antoni Fogué, ha visitat el Museu Romàntic per veure com s'estan duent a terme els treballs de rehabilitació. Fogué ha explicat que 'treballar en un edifici espectacular des del punt de vista històric i patrimonial és difícil i car, però el nostre compromís és que Can Papiol torni a obrir les portes al vilanovins i vilanovines'

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha volgut destacar la complicació de les obres en un edifici antic com Can Papiol i ha dit que, malgrat la reobertura es podria fer en un any i mig, 'es tracta gairebé d'un treball de cirurgia, de laboratori, no es pot córrer, hi esmerçarem el temps que faci falta'

Elena ha volgut destacar la col·laboració permanent de la Diputació amb els municipis, tan a l'hora de recolzar projectes com a l'hora de donar suport tècnic. L'alcalde ha recordat l'aportació de la Diputació d'un milió i mig d'euros per la restauració de La Sala la legislatura passada i ha explicat que enguany la institució provincial farà una aportació d' 1,8 milions d'euros per la construcció d'un auditori.
Antoni Fogué, per la seva banda, ha volgut fer un reconeixement a la tasca de l'Ajuntament en la transformació de la ciutat i ha explicat que, malgrat la situació de crisi econòmica, la Diputació de Barcelona manté els seus compromisos amb els municipis.
Fogué ha visitat La Sala i Can Papiol acompanyat per l'alcalde, els tinents d'alcalde i varis regidors i regidores del consistori vilanoví. També ha estat present a la visita el diputat d'Hisenda i Recursos Interns de la Diputació, Rafael Roig.
Can Papiol es va tancar al públic el maig de 2006 per tal d'iniciar-hi obres de restauració. Aquesta primera actuació va permetre descobrir patologies importants d'una construcció que data de finals del segle XVIII. A partir d'aquí s'ha anat actuant per fases. Fins l'any 2008 s'havien dut a terme la fase 1 i la fase 2, amb una aportació econòmica de 500.000 euros per part de la Diputació de Barcelona.

El Museu Romàntic, al centre històric de Vilanova i la Geltrú, és una casa-museu que pretén evocar la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX a través dels ambients on aquesta es desenvolupava, conservats amb el mobiliari i els objectes decoratius de l'època. L'edifici és propietat de la Diputació de Barcelona però en va traspassar la seva gestió a l'Ajuntament l'any 2003.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00