Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2015

L'Ajuntament convida a participar del Pacte Social

La regidora de Serveis Socials ha explicat com es farà el procés participatiu     La regidora de Serveis Socials ha explicat com es farà el procés participatiu

Les entitats i persones a títol individual es poden adherir al Pacte per mostrar el seu suport en la lluita contra l'exclusió social. També es poden inscriure als tallers participatius del Pla de Xoc

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha elaborat un Pacte Social a partir de les necessitats detectades en diferents diagnosis socials de la ciutat, com el Pla d'Inclusió Social o el Pla de Joventut, que recull 14 compromisos estructurats en 5 eixos: atenció social, educació, foment de la cohesió social i participació ciutadana, habitatge, i ocupació i treball.
El Pacte Social esdevindrà el paraigua sota el qual es podrà elaborar, a partir dels seus grans compromisos i de manera participativa, un Pla de Xoc per a l'emergència social on quedin definides les accions concretes que es desenvoluparan.

Per això es vol comptar amb la participació de la ciutadania, i s'ha obert un procés participatiu per sumar adhesions al Pacte Social, i perquè els ciutadans i ciutadanes interessats es puguin inscriure als tallers participatius per elaborar el Pla de Xoc.

Des d'avui dimarts 13 d'octubre les entitats, serveis o persones a títol individual es podran adherir al Pacte Social per tal de mostrar el seu suport en la lluita contra l'exclusió social, i per estar informats del procés d'elaboració del Pla de Xoc.
L'adhesió es pot fer a través d'aquest formulari

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, ha explicat en roda de premsa que "es tracta de fer un recull de compromisos de la ciutat, no només de l'Ajuntament, sinó de tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin, per afavorir la cohesió social i garantir els drets socials".

D'altra banda, l'elaboració del Pla de Xoc d'Emergència Social es realitzarà de manera participativa, tenint en compte les accions que ja s'estan portant a terme, valorant si són suficients i si cal ampliar-les, i incloent la possibilitat de fer noves accions proposades per les entitats i la ciutadania. És per això que es realitzarà de manera paral·lela a l'elaboració del pressupost municipal.
Per això les entitats, serveis o persones a títol individual que vulguin participar fent aportacions al Pla de Xoc, podran fer-ho inscrivint-se des d'avui dimarts 13 d'octubre fins dimarts 27, als tallers participatius que es faran el 29 d'octubre (per parlar d'accions d'educació i treball), i/o el 3 de novembre (per parlar d'accions socials, habitatge, cohesió i participació).
Les inscripcions es poden fer a través d'aquest tràmit.

La regidora de Serveis Socials ha recordat que "la voluntat del Pla de Xoc és decidir entre tots quines són les prioritats en l'àmbit social. Un procés participatiu que es vol actualitzar de manera anual".

Podeu trobar més informació aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00